in

Legendarische 80-jarige voltooit afmattend Iron-man evenement van 126 km na 16 uur

Legendarische 80-jarige voltooit afmattend Iron-man evenement van 126 km na 16 uur
Beeld: Instagram @ironmanoceania

Een legendarische 80-jarige man heeft een indrukwekkende prestatie geleverd. Hij heeft een afmattend Iron-man evenement van 126 km na 16 uur afgemaakt. Dit laat je weer denken aan het gezegde dat leeftijd maar een nummer. Zeker als je je moet bedenken dat veel jongeren de prestatie van de 80-jarige man niet kunnen evenaren.

Legendarische 80-jarige voltooit afmattend Iron-man evenement

De man zat maar liefst zeven uur, 47 minuten en negen seconden op de fiets. Hij nam daarna een korte break op even bij te komen en vervolgde de race daarna te voet. Het is nooit genoeg om te benadrukken dat het hier gaat om een 80-jarige man. Hulse voltooide de marathon van 42,2 km in zes uur, 38 minuten en 49 seconden. Bij de finish werd hij verwelkomd onder een daverend applaus en sprong daarna meteen in zijn rolstoel. Mensen waren absoluut weggeblazen door de enorme inspanning. Een persoon zei: “Wat een legende. Geef die kerel de grootste medaille en een staande ovatie tijdens de presentatieceremonie. Eerlijk gezegd. Wat een opmerkelijke man.”

Buitengewone prestatie

Zoals eerder aangegeven is de prestatie van deze 80-jarige man buitengewoon. Als we even in ogenschouw moeten nemen dat een 80-jarigen te kampen hebben met verminderende mobiliteit en kracht, dan komt het meer naar voren waarom deze oude man speciaal is. Deze man weet precies dat bewegen goed is voor je lichaam en houdt zich daaraan vast. Maar er is ook iets anders waarom de prestatie van deze oude man bijzonder is. Het gaat namelijk hier om een race van maar liefst 126 km. Een ding staat vast en dat is dat het niet voor de zwakken is weggelegd. De man heeft met het voltooien van de race aangetoond dat hij zich in perfect conditie bevindt.

Bron: ladbible.com

Beeld: Instagram @ ironmanoceania

The last airbender

Netflix deelt langverwachte live-action beelden van ‘Avatar: The Last Airbender’

Koppel dat woedend is 'ligbeddenbezetters' wordt geprezen voor voor hun daad van 'kleinzielige' wraak

Koppel dat woedend is ‘ligbeddenbezetters’ wordt geprezen voor voor hun daad van ‘kleinzielige’ wraak