in

Deze mensen zijn buitengewoon getalenteerd!

Leven met een beperking of afwijking lijkt voor sommigen een directe beperking in het halen van bepaalde doelen of dromen. Deze vier mensen laten zien dat zij ondanks hun beperking buitengewoon getalenteerd zijn.

Buitengewoon flexibel

Scarlet Checkers uit San Diego, is buitengewoon flexibel en treed op als contortionist. Omdat zij geboren is met de genetische aandoening het Ehlers-danlos syndroom is zij buitengewoon flexibel.

Als kind dacht zij dat het iets normaals was dat zij haar lichaam en huid op een buitengewone manier kon strekken. Al snel kwam zij erachter dat er toch meer aan de hand was en kreeg vaak te maken met de pijn en ongemakkelijkheden die bij de aandoening komen kijken. Zo kan zij bijvoorbeeld sneller haar enkel verzwikken bij het maken van een verkeerde stap. Scarlet wil graag de aandacht vragen voor Ehlers-danlos syndroom omdat de diagnose vaak moeilijk vast te stellen is en doktoren vaak niet achter de oorzaak kunnen komen van de bindweefsel aandoening.

Buitengewone waaghals

De 15-jarige Luzi zit in een rolstoel en is skater én basketballer. Luzi is geboren met de afwijking Spina Bifida ook wel een open rug genoemd. Vanaf haar zesde sport zij en ziet zichzelf als een echte waaghals. Haar moeder moedigde haar aan om skaten te proberen en Luzi kon er geen genoeg van krijgen. Het leukste vindt zij de snelheid van het skaten en ze is de ster van haar basketbalteam. Door haar afwijking is Luzi verlamd in haar benen, maar dat weerhoudt haar niet ervan om haar dromen als jonge sporter achterna te gaan, en anderen te laten zien dat niets onmogelijk is.

Buitengewone tong

Gerkary Blequett uit Florida vult het rijtje aan met haar buitengewoon lange tong. Hij kreeg plotseling duizenden volgers en miljoenen views op social media, na het posten van een foto van haar lange tong en is sindsdien een waar fenomeen aan het worden. Ook haar vriendinnen staan versteld van haar buitengewone talent en vragen haar vaak om foto’s. Het nadeel zegt Gerkary zijn de ongewenste opmerkingen van mannen.

Over het algemeen zijn mensen altijd onder de indruk en willen zij altijd een demonstratie van haar kunsten zien. Zo kan Gerkary haar neus, kin en ogen aanraken met haar tong. De twintiger met haar buitengewoon lange tong, wil deze graag officieel laten meten om te zien of zij de langste ring ter wereld heeft.

@karyb_86 Tongue tricks! 😌 #outofthisworldtongue #tongue #longtongue #tricks #tongtricks #fyp #longtonguechallenge #fypシ ♬ Sexy Bitch (feat. Akon) [Continuous Mix] – David Guetta

Buitengewoon crosser

Aaron “Wheelz” Fotheringham is professioneel rolstoel motorcrosser. Dit houdt in dat hij bmx en skateboard stunts combineert in zijn rolstoel. Momenteel is Aaron zes keer Guinness book record houder, en was de eerste die vele ogenschijnlijk onmogelijke trucs vanuit een rolstoel kon, zoals een achteruit salto op zijn 14e.

Aaron zit in een rolstoel omdat hij is geboren met een open rug, maar zegt dat hij hierdoor niet minder kan dan mensen zonder lichamelijke beperking. Hij vindt het dan ook niet leuk als men hem anders behandeld omdat hij in een rolstoel zit. Zijn vrouw, die tevens zijn grootste supporter is, vind het bloedstollend om Aaron bezig te zien, maar steunt hem overal in. Volgens de buitengewone stunter geeft het motorcrossen hem een andere betekenis aan het leven en zijn de valpartijen die er soms bij komen kijken het risico van het vak.

Bron: YouTube

Beeld: Instagram @scarletcheckers, @missluziskye,@aaronwheelz/ TikTok @karyb_86

Deze vrouw heeft 's werelds "meest getatoeëerde appel"

Deze vrouw heeft ’s werelds “meest getatoeëerde appel”

'Ik kan niet stoppen met in slaap vallen'

Vrouw lijdt aan zeldzame aandoening: ‘Ik kan niet stoppen om in slaap te vallen’