in

Deze angstaanjagende jeugdherinneringen kunnen je de kriebels geven

Beeld: Unsplash

Jeugdherinneringen hebben iets waardoor ze ons lang bijblijven. Je kan heel veel leuke jeugdherinneringen hebben, maar je kan ook herinneringen hebben waaraan je helemaal niet aan wilt denken. Vooral als het gaat het om de meest griezeligste en spookachtige herinnerringen in je jeugdjaren. Ja, ze geven je vast wel kriebels hea? Of niet?

Kriebels

Van traumatische ervaringen tot gebeurtenissen waar ze geen verklaring voor hebben, tientallen mensen werden overspoeld met verhalen over onverklaarbare fenomenen uit het verleden. We hebben een aantal ijzingwekkende reacties verzameld om met jullie te delen, dus maak je klaar om deze angstaanjagende herinneringen laan in te gaan.

1.

Ik zwom altijd in de rivier in onze stad met mijn vader. Iedereen deed dat toen. Ik was ongeveer 7 jaar en we gingen naar onze zwemtocht. Toen we eruit kwamen raakte ik iets engs aan met mijn voet en vroeg mijn vader om te kijken. Hij haalde er een dode opgeblazen kerel uit. Ik heb er jaren nachtmerries van gehad.

People Are Revealing Their Most Frightening Childhood Memories, And These 50 Might Give You The Creeps

2.

Toen ik 8 jaar oud was ging ik naar de winkel dicht bij mijn huis en ik was ongeveer 15 stappen verwijderd van de winkel toen een onbekende man tegen me zei dat ik zijn hand moest schudden, ik deed dat en toen trok hij me en begon me mee te sleuren, Ik was geschokt dus ik kon niets zeggen en toen kwam er een man vragen wat er aan de hand was.

De onbekende man zei dat ik zijn zoon was en dat hij me geen toestemming had gegeven om naar de winkel te gaan en dat hij me naar huis bracht. Op dat moment werd ik gek, ik beet in zijn hand en hij liet me los en toen zei ik tegen hem “Ik ken je niet” terwijl ik terug naar mijn huis rende. Het achtervolgt me nog steeds tot op de dag van vandaag…

People Are Revealing Their Most Frightening Childhood Memories, And These 50 Might Give You The Creeps

3.

Ik kan me vaag herinneren dat ik thuiskwam, mijn schooluniform uittrok en meteen naar bed ging. Op een van die momenten keek mijn moeder me na en ze zag blauwe plekken op mijn dijen, maar toen dat aangaf, zei de schooldirecteur dat ze zich geen zorgen hoefde te maken. Mijn moeder kon niet zo gemakkelijk van school veranderen, omdat ik op het platteland opgroeide.

Enige tijd later dwong mijn moeder me naar een psycholoog te gaan en hij bevestigde aan mijn moeder dat ik was misbruikt door een schoolleraar. Mijn hersenen blokkeerden die herinneringen als verdediging. Ze hebben die leraar uiteindelijk gearresteerd omdat mijn moeder, samen met andere moeders, die vent aan de kaak stelde.

People Are Revealing Their Most Frightening Childhood Memories, And These 50 Might Give You The Creeps

4.

Ik was bijna ontvoerd door iemand die naar mijn huis reed en me probeerde te lokken om bij zijn auto te komen toen ik ongeveer 5 of 6 was. Ik was alleen in de tuin aan het spelen. Hij zei dat hij wilde dat ik hem op een kaart liet zien waar een bepaalde straat was. Hij had zijn autodeur open en alles. Gelukkig ging ik naar binnen om mijn moeder te halen om hem te helpen, want hij was al weg toen we terugkwamen.

People Are Revealing Their Most Frightening Childhood Memories, And These 50 Might Give You The Creeps

5.

Mijn broer werd vermoord door zijn vriendin toen ze allebei dronken en high waren. Ik was pas 11, mijn broer was 17 en bijna 18. Ik vond hem. Doodgeslagen door haar. Het griezeligste moment van mijn leven zal altijd zijn hem zo te zien. Hij was gewoon bedekt met bloed, koud, keek bang. Het griezeligste deel was het horen van zijn laatste ademteug. Het is me duidelijk bijgebleven.

People Are Revealing Their Most Frightening Childhood Memories, And These 50 Might Give You The Creeps

6.

Ik ging naar het toilet in een warenhuis. Zat op het toilet te poepen en had een raar gevoel. Ik bukte om door een gat in de scheidingswand te kijken en ik zag een oogbal terugstaren.

People Are Revealing Their Most Frightening Childhood Memories, And These 50 Might Give You The Creeps

7.

Ik zat in groep 11 en verliet school iets later dan ik gewoonlijk doe, zonder reden die ik me kan herinneren. Toen ik bijna thuis was week ik om een of andere reden af van mijn gebruikelijke weg naar huis. Ik kwam de hoek om en zag het zusje van mijn buren met een vreemde man praten (ze zat toen in groep 5 of 6)… ze keek om en zag mij en keek heel opgelucht, schreeuwde mijn naam, rende naar me toe en omhelsde me. De man rende weg. Ik ben die dag nooit vergeten en denk er altijd aan wat er had kunnen gebeuren. Daarna liep ik een tijdje met haar mee van en naar school.

8.

Toen ik ongeveer 3 jaar oud was viel ik in een 44 gallon vat gevuld met water waar mijn klein vriendje en ik in aan het kijken waren. Ik herinner me dat het een mooie zonnige dag was en hoe helder het water eruit zag. Blijkbaar trok mijn vriendje me eruit nadat ik erin was gevallen, maar eerlijk gezegd weet ik niet hoe een andere 3-jarige dat kon doen, ik herinner me er verder niets meer van, ik weet niet zeker waar mama was en papa naar het werk.
Jarenlang had ik nachtmerries over roestkleurige wolken die opgeblazen werden, donkere roestige wolken. Het duurde 30 jaar voordat ik doorhad dat het de roest was die werd aangewakkerd door mijn pogingen om uit die trommel te komen.

People Are Revealing Their Most Frightening Childhood Memories, And These 50 Might Give You The Creeps

9.

Toen ik een kind was, kreeg ik de verkeerde diagnose van hersenverlamming, en mijn ouders namen me mee naar een “helderziende”. Het was een vreemde vent van middelbare leeftijd in een armoedige flat die beloofde mijn toestand te verhelpen. Ik herinner me dat hij mijn nek aanraakte en aan mijn oren trok, en het deed echt pijn, ik was bang en wilde naar huis. Ik weet helaas niet meer hoe het is afgelopen. Maar mijn vader ging blijkbaar al na twee of drie seances naar het huis van die man en sloeg hem serieus in elkaar.

People Are Revealing Their Most Frightening Childhood Memories, And These 50 Might Give You The Creeps

10.

In bad zitten met m’n walgelijke stiefvader, m’n moeder en m’n broer. Allemaal in een bubbelbad. Ik was ongeveer 3 jaar en ik herinner me dat ik het niet leuk vond, me raar voelde en niet naakt wilde zijn bij mijn stiefvader. Mijn moeder beweert dat dit “niet gebeurd is” …, maar het gebeurde.

People Are Revealing Their Most Frightening Childhood Memories, And These 50 Might Give You The Creeps

Bron & Beeld: Boredpanda

Elkaar omhelzen? 6 redenen waarom je dit vaker moet doen

Elkaar omhelzen? 6 redenen waarom je dit vaker moet doen

Werelds eerste drijvende stad wordt gebouwd op de Malediven