in

YouTuber beweert schedel van Bigfoot gevonden te hebben

Beeld: YouTube @BraveWilderness

We hebben allemaal ooit eens het verhaal van Bigfoot gehoord. En tijdens een trip door de bossen van British Columbia stuitte Youtuber Coyote Peterson op een moeilijk identificeerbaar schedel in de modder van een rivierbed.

Schedel van bigfoot

Coyote, wiens echte naam Nathaniel Peterson is, zegt dat de schedel van een primaat uit het Pacifische Noordwesten is. In eerste instantie dachten Peterson en zijn medereizigers dat het om een menselijke schedel ging, of om die van een beer. Pas toen het in zijn geheel tevoorschijn kwam uit de modder, merkten zij op dat het waarschijnlijk een primaat was. Opvallend was ook het ronde gat in de zijkant. Wat er wellicht op wijst dat het dier door een kogel geraakt kan zijn.

Waar de schedel met zekerheid van afkomstig is, en wat ermee gedaan moest worden bleef lang onduidelijk. Peterson gaat er in ieder geval van uit dat het de resten van een Sasquatch of Bigfoot zijn en nam de schedel mee voor verder onderzoek.

Educatief

Coyote Peterson is onderdeel van het populaire en educatieve YouTube kanaal ‘Brave Wilderness’. Waar hij samen met zijn team vaak genoeg allerlei spannende ontdekkingen in de wildernis doet en wilde dieren tegenkomt. Zijn volgers waren dit keer echter sceptisch over de vondst en vreesden gevallen te zijn voor clickbait. “Ik hou van deze jongens, maar zo nu en dan gaan de thumbnails en het ‘drama’ overboord. Ik smeek ze om het echt te houden, de wereld heeft ze nodig, in het belang van alle dieren in het wild”, schreef een fan.

Andere hadden meer hoop: “Nou, als hij bereid is om andere experts op dit gebied van de wetenschap het te laten onderzoeken en testen. Dan zou ik onder de indruk zijn omdat je zou denken dat hij zou willen dat andere experts de authenticiteit ervan bevestigen.” Peterson en team kwamen kort na de eerste video naar buiten met een tweede video en bevestiging dat de schedel inderdaad niet echt is, maar onderdeel is van een filmset. Het doel van de video was advies geven over wat te doen als je echt onidentificeerbare botten in het wild vindt.

Bron: Unilad

Beeld: YouTube @BraveWilderness

Oma’s geniale oplossing voor idioten die te hard voor haar huis rijden

Vrouw komt 10 maanden na bruiloft achter dat haar man eigenlijk een dame is