in

Deze jonge worstelaar werd geboren zonder benen

Beeld: YouTube @Truly

Deze vastberaden jonge worstelaar blijft zijn stempel drukken op de wereld, hoewel hij zonder benen leeft. Zion Clark is geboren met caudaal regressiesyndroom, een zeldzame aandoening die de ontwikkeling van de onderrug belemmert. In Zion’s geval is hij geboren zonder beide benen. Maar dat houdt hem niet tegen om zijn sport uit te oefenen.

Geboren zonder benen

Volgens Zion, die in Ohio woont, wordt elk jaar één op de 100.000 kinderen met deze aangeboren aandoening geboren. En door zijn ongelukkige omstandigheden belandde Zion de eerste 16 jaar van zijn leven in een pleeggezin. En ondersteund door zijn moeder Kimberlli heeft Zion nu een fantastisch steunsysteem. Hij heeft zijn kracht en passie gevonden in de vorm van worstelen. De getalenteerde en enthousiaste sporter wil één van de beste freestyles worstelaars ter wereld worden.

Verkeerde reden

“Ik moest zien te overleven in mijn eentje en me door het leven slaan. En veel gezinnen waren er alleen maar voor een cheque”, vertelde Clark aan Insider. “Ik was het kind dat ze om de verkeerde reden kregen.” Clark begon met worstelen op school. Maar zelfs voor die tijd “vocht hij om zijn leven te beschermen”. Hij werd in zijn slaap geslagen, door andere pleegjongens gaf hij aan. Met een stabiele familie achter zich kon hij zich veel meer richten op school en sport, en behaalde hij succes op academisch gebied en op de baan. Hij werd ook een van de beste worstelaars van de staat, vertelde hij aan Insider.

Bron: YouTube

Dit zijn 5 ongewone en unieke mensen op aarde

Dit zijn 5 ongewone en unieke mensen op aarde

Kunstinstallatie gaat totaal fout: werknemer wordt in regenboogkleurig schuim gedompeld