in

De Japanse Rapunzel heeft haar al 17 jaar niet geknipt!

De ‘real life’ Rapunzel woont in Japan, en heeft haar lokken van 2 meter al ruim 17 jaar niet geknipt.

‘Real life’ Rapunzel

Rin Kambe zegt dat het haar 2 uur kost om haar lange lokken te föhnen na het wassen. Het wassen zelf neemt ruim een uur in beslag. Door de dag heen draagt Rin haar nu beroemde haar in een knot, die zij geregeld moet verplaatsen op haar hoofd, omdat het gewicht ervan haar hoofdpijn geeft. “Als ik mijn haar los draag, heb ik problemen met bijna alles wat ik doe, het is zo gemakkelijk om over te struikelen. Ik kan niet eens naar de badkamer, laat staan omkleden of noedels eten. Als mijn haar los is, durf ik zelfs niet naar buiten.”

Cultuur

De vrouw uit Tokyo is zelf 1 meter 67 lang waardoor haar losse haar ongeveer 30 centimeter langer is dan zijzelf. “Ik heb het gevoel dat mijn haar mijn dierbare partner in het leven is. Het groeit nog elke dag. Meestal is de eerste reactie van mensen de vraag of mijn haar echt is. Als ze horen dat het zo is, zijn ze zowel geschokt als onder de indruk. Ook willen ze het vaak aanraken wat ik minder prettig vind.”

Rin werkte voorheen droeg toen een korte ‘bob’ dat drastisch verschilt van de lange lokken die ze tegenwoordig heeft. Het model besloot haar haar te laten groeien omdat haar korte haar niet karakteristiek of gedenkwaardig aanvoelde, ook wilde zij opvallen en tegelijkertijd de Japanse cultuur eren, aangezien lang haar symbolisch is voor Japanse prinsessen in de Heian-periode. “Schoonheid is erg belangrijk voor me, ik heb het nodig om te overleven” aldus de Japanse Rapunzel.

Bron: YouTube

Beeld: YouTube @Storytrenders/ Instagram @rin_rapunzel

Vrouw is verliefd op een alien!

Deze vrouw is verliefd op een alien!

Moeder neemt wraak op 11-jarige zoon en saboteert stapelbed