in

Beer loopt uit oceaan en laat strandgangers verbijsterd achter

oceaan
Beeld: Facebook @Jennifer Majors Smith

Een zwarte beer is op camera vastgelegd terwijl hij uit de oceaan kwam op een strand in Florida, nietsvermoedende strandgangers verbijsterd achterlatend.

Beer loopt uit oceaan

De ‘ongewone’ waarneming op zondag (11 juni) deed strandgangers geschokt op het zand belanden. De beer dartelde zondag op het strand van Destin in de kniediepe golven van de Golf van Mexico voordat het het zand op rende en de toeristenplek verliet. Terwijl de beer een paar golven pakte, was een stem buiten beeld te horen die zei: “Dat is geen hond!” Een andere stem zegt: “Ik denk dat hij ook op vakantie is!” De Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC) zegt in een verklaring dat jonge beren in deze tijd van het jaar graag ‘onverwachte gebieden’ verkennen in een poging om voedsel of een nieuw thuis te vinden, onafhankelijk van hun moeder.

“Hoewel het ongebruikelijk is om een beer in het ondiepe water van een druk strand te zien zwemmen, is het niet ongebruikelijk om te horen over zwarte beren die in de Golf zwemmen, op weg naar barrière-eilanden op zoek naar voedsel,” aldus de FWC. “In deze tijd van het jaar beginnen jonge beren, zoals de beer die in Destin werd gezien, het leefgebied van hun moeder te verlaten en kunnen ze in onverwachte gebieden worden gezien om een nieuw thuis te vinden. “Normaal gesproken trekken deze beren uit zichzelf weg. Als je een beer ziet, geef hem dan voldoende ruimte, probeer hem niet te benaderen en voer hem nooit.”

Groeiende populatie

Er wordt geschat dat er momenteel een groeiende populatie van meer dan 4.000 zwarte beren in Florida leeft. “Als een beer geen voedsel kan vinden, zal hij verder trekken,” zei de FWC in haar verklaring op maandag, terwijl ze er bij de bewoners op aandrong om hapjes te bewaren die beren kunnen aantrekken en waardoor ze blijven rondhangen. Een verbaasde toerist vertelde Al.com dat de waarneming het laatste was wat ze verwacht hadden te zien in een strandomgeving. “Een man schreeuwde ‘Beer! Je zou ‘Haai’ of ‘Dolfijn’ verwachten, maar niet ‘Beer’. Hij kwam uit de Golf en zag er moe maar opgelucht uit,” verklaarde Jennifer Majors Smith, die een paar filmpjes van de ontmoeting deelde op Facebook.

“We waren allemaal geschokt door en verbaasd over wat we zagen. We waren allemaal blij om hem veilig uit het water te zien komen.” Kapitein Chris Kirby, die al zijn hele leven in de Sunshine State woont en charterboot Backlash runt, zei dat de lokale bevolking meer gewend is om beren in dat gebied te zien. “Ik heb er twee in de baai zien zwemmen. En dat is al meer dan 30 jaar. Dat is ook een lange tijd. Ze zijn niet ongewoon, ik heb ook verhalen gehoord over (beren) die rondzwemmen in de baai.” Hij voegde eraan toe: “Het was misschien een beetje nieuwsgierig, dat is alles.”

Beeld: Unilad

Beeld: Facebook @Jennifer Majors Smith

Vader wint 6 miljoen euro in loterij tijdens nachtdienst

Oma

Deze oma heeft al 3 jaar niet gedoucht