in

94-jarige overgrootvader pompt nog steeds ijzer tijdens trainingssessies

Beeld: YouTube @SWNS

94-jarige overgrootvader genaamd ‘Super Mario’ pompt nog steeds ijzer tijdens trainingssessies.
Mario Sanna vierde zijn verjaardag zelfs met een twee uur durende training in de I-Motion Gym in Rotherham, met zijn ’tweede familie’.

Overgrootvader die nog steeds ijzer pompt

De voormalige spoorwegingenieur zei dat zijn baan als spoorwegingenieur hem in goede conditie hield, maar hij werd verliefd op de sportschool toen hij die na zijn pensionering oppakte om fit te blijven. En 30 jaar later bezoekt hij het fitnesscentrum nog steeds twee keer per week voor een rigoureuze trainingsroutine met hometrainers, roeimachines, leg presses en biceps curls.

Hij zei: “Toen ik met pensioen ging, had ik niets te doen, dus besloot ik naar de sportschool te gaan. Ik wilde zo fit mogelijk worden. Ik gebruik alles wat de sportschool te bieden heeft, en ook alle soorten machines, van spinninglessen tot gewichten heffen en wandelen. Volgens mij moet het lichaam in beweging zijn. Ik blijf waarschijnlijk zelfs bewegen als ik slaap. Het is een machine. Als je het ongebruikt laat, gaat het achteruit.

Oogaandoening

“Vroeger kwam ik vaker. Maar ik heb een vriend die me nu op dinsdag en vrijdag ’s ochtends ophaalt.”
Alleen door een oogaandoening kan ik nu niet zo vaak naar de sportschool als ik zou willen. Maar na een operatie hoop ik weer regelmatiger terug te keren. Ik moedigde andere senioren ook aan om te gaan sporten, want het menselijk lichaam is een ‘machine’ die voortdurend moet bewegen, anders gaat het ‘achteruit’.

Hij voegde eraan toe: “Ik ben 30 jaar geleden met fitness begonnen, maar daarvoor trainde ik al omdat ik voor British Rail op het spoor werkte, en dat hoorde echt bij mijn routine. Ik deed tien minuten leg press ups, pull-down gewichten; ik ging op de roeimachine, loopmachine en op de fietsmachine. Mario zei dat hij de vrienden die hij in de sportschool heeft gemaakt beschouwt als een “familie” en onlangs vierde hij zijn 94e verjaardag met een groep van hen. Mario zei dat hij de oudste persoon is die zijn sportschool gebruikt, maar raadde andere OAP’s aan om het eens te proberen als ze in vorm willen blijven. Hij zei: “Ik denk dat ik de oudste ben. Ik kan het iedereen aanraden om het te doen, vooral als ze alleen zijn, om uit hun huis te komen en iets te doen.”

Bron: YouTube

Serveerster scheldt klant uit die zei dat hij zijn vrouw met haar zou bedriegen maar slechts 10% fooi gaf

Man duikt in oceaan om verlovingsring te redden na romantisch aanzoek bij zonsondergang