in

Onderzoeker beweert chip in zijn hersenen te hebben geïmplanteerd waarmee hij hoopt zijn dromen te kunnen controleren

chip
Beeld: Instagram @michael_raduga

Een man beweert dat hij een chip in zijn hersenen heeft geïmplanteerd in de hoop dat hij op een dag zijn eigen dromen kan controleren.

Chip in hersenen

De Rus Michael Raduga verloor ‘veel bloed’ tijdens zijn 10 uur durende doe het zelf neurochirurgie, die hij vorige maand thuis uitvoerde. Hoewel Raduga ervoor koos om zijn eigen hersenen te opereren, vertelde hij de Daily Mail dat hij geen diploma neurochirurgie heeft en dat hij delen van zijn huid tegenhield met paperclips terwijl hij zijn schedel bewerkte met een boor die hij in een bouwmarkt had gevonden zodat hij de elektrode kon implanteren.

Over de procedure zei hij “Tijdens de eerste 30 minuten was ik vaak klaar om op te geven omdat ik ten eerste veel bloed verloor – ongeveer een liter bloed. En ik was bang dat ik het bewustzijn zou verliezen.” Nu vraag je je misschien af waarom iemand zo’n gruwelijke procedure zou ondergaan – maar Raduga vertelde de Daily Mail dat hij graag proefkonijn wilde spelen omdat hij gelooft dat de procedure op een dag heel nuttig zou kunnen zijn en mensen in staat zou kunnen stellen om naar believen lucide dromen binnen te gaan.

Overleefd

Hij vertelde de publicatie: “Ik ben blij dat ik het overleefd heb, maar ik was klaar om te sterven. “Voor veel mensen zal het een soort entertainment zijn. Stel je nu een verlamd persoon voor die niets kan ervaren in dit leven en nu hebben we een manier gevonden om hem te helpen in een lucide droom te komen waarin alles mogelijk is. Seks hebben, iets eten, iets interessants doen.” Vijf weken na het implanteren van de chip verwijderde Raduga deze, maar er zijn zorgen dat hij al het risico loopt op langdurige schade door het uitvoeren van de procedure.

Het spreekt voor zich dat je dit thuis absoluut niet moet proberen – maar als je een second opinion wilt, vertelde consultant neurochirurg Alex Green van de Universiteit van Oxford aan de krant dat het ‘extreem gevaarlijk is om te doen’.mNeurochirurgie mag alleen worden uitgevoerd door ervaren en gekwalificeerde neurochirurgen. Er hadden allerlei complicaties kunnen gebeuren,” zei hij. “Als hij bijvoorbeeld een bloeding uit een corticale ader of een intracerebraal bloedvat had veroorzaakt, had hij een beroerte kunnen krijgen met blijvende uitval of de dood tot gevolg.” Hij ging verder met te zeggen dat afgezien van de voor de hand liggende en meervoudige gevaren van Raduga’s operatie, we ‘waarschijnlijk nog tientallen jaren verwijderd zijn’ van de mogelijkheid om dromen te controleren met een apparaat of implantaat.

Bron: Ladbible

verpestte

Man doet DNA-test en verpestte 33-jarig huwelijk van ouders

Hetzelfde huis

Vrouw die al 105 jaar in hetzelfde huis woont, zegt dat ze nooit meer weggaat