in

Man geeft zijn vrouw aan bij de politie nadat ze in haar slaap over een misdaad sprak

Praten over misdaad

Een man heeft zijn vrouw aangegeven bij de politie nadat hij haar in haar slaap over een misdaad had horen praten.

Praten over een misdaad

Antony Fort, uit Birkenhead, werd wakker en hoorde zijn vrouw, Ruth, praten in haar slaap op een avond in december 2018. Het was een maand nadat het gezin was teruggekeerd van een vakantie met het gezin naar Mexico. De man zag eerder de portemonnee van Ruth op de grond liggen en merkte op dat er een paar bankbiljetten uit waren gevallen, maar toen hij ze terug wilde leggen, zag hij een pinpas van een van de bewoners van het verzorgingshuis waar zijn vrouw werkte.

Ruth, die hulpverlener was, beweerde dat ‘familieleden’ haar ruim elfhonderd euro aan zakgeld voor hun vakantie hadden gegeven, hoewel Fort hieraan twijfelde. “Iets aan de manier waarop ze sprak, deed mijn hart zinken. Meer was er niet, maar ik begon me zorgen te maken, ook al had ik daar geen reden toe. Het was een instinct.” zei de vader van 3 kinderen.

Gemompel

Ruth nam in december 2018 vrij van haar werk vanwege epilepsie. Een avond werd Fort wakker en hoorde Ruth mompelen over geld. Fort zei dat het toen pas allemaal klikte: “Ik voelde me absoluut misselijk. Ik kon het niet geloven. Toen Ruth wakker werd, confronteerde ik haar en ze gaf alles toe. Ik heb haar gezegd haar koffers te pakken en te vertrekken.” aldus Antony.

De reis naar Mexico kwam een paar maanden nadat Ruth op een dag tegen haar man had gezegd dat ze een van haar bewoners van het verzorgingshuis had meegenomen om te winkelen. Ze zei dat de vrouw, die in een rolstoel zat, 110991.86 euro op haar bankrekening had staan. Fort realiseerde zich achteraf dat Ruth toegang tot de kaart en de pincode moest hebben gehad. Hoewel het een hartverscheurende beslissing was voor Fort, wist hij dat hij geen andere keuze had dan haar aan te geven bij de politie, waarna Ruth werd gearresteerd. Ruth gaf toe meer dan acht duizend euro te hebben gestolen en kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 16 maanden, met voorwaarden waaronder het bijwonen van afkick sessies.

Bron: Unilad

Beeld: Pixabay

Langste tong

20-jarige heeft ’s werelds langste tong: “mannen zijn jaloers op haar vriendje”

Een hond worden

Man die € 15.000 uitgaf om ‘een hond te worden’ legt uit waarom hij er een wilde zijn