in

52-jarige man snijdt zijn hele “aubergine af en spoelt het door in het toilet ‘

Aubergine afgehakt
Beeld: Pexels @Rahul Shah

Een schizofrene man van 52 jaar heeft zijn ‘aubergine” afgehakt met een keukenmes en vervolgens door het toilet gespoeld.

Aubergine afgehakt

In een medisch tijdschrift vertelden chirurgen in India hoe de onbekende 52-jarige man achterbleef met een stompje. De man, die gestopt was met zijn medicijnen, kwam pas 16 uur nadat hij zichzelf had geamputeerd naar het ziekenhuis. Medici zeiden dat de man, uit Pune, ‘geen zelfmoordneigingen’ had. Hij schreef zijn daad echter toe aan ‘stemmen in zijn hoofd die hem vertelden dat hij zijn penis moest afsnijden of anders zware gevolgen zou krijgen’.

Artsen van het Bharati Vidyapeeth Medical College in Pune schreven in het Open Journal of Clinical and Medical Case Reports dat zijn scrotale huid losgekomen was van de wortel van de penis. Medici brachten de man met spoed naar de operatiekamer om zijn wond schoon te maken. Hij kreeg een algehele narcose zodat chirurgen de stomp konden opereren. Na zeven dagen in het ziekenhuis werd de man ontslagen.

aubergine

Controles

Uit controles 20 dagen na de operatie bleek dat de ‘stomp goed genas’, zeiden de artsen ook. De man meldde geen andere complicaties en kon weer plassen. In het tijdschrift schreven ze dat zelf toegebrachte penisamputatie – ook bekend als het Klingsor syndroom. Een ‘zeldzame vorm van fysieke zelfbeschadiging is die voortkomt uit psychologische afwijkingen’. Ze voegden eraan toe: “Het presenteert zich niet alleen als een chirurgische noodsituatie, maar heeft ook het potentieel om de psychologische problemen van de patiënt en de uitdagingen op het gebied van zelfzorg te verergeren.

Het syndroom van Klingsor werd voor het eerst gemeld in de medische literatuur in de jaren 1990 en is sindsdien zelden gedocumenteerd, met minder dan 30 officiële meldingen. Patiënten die een dergelijke handeling uitvoeren, lijden normaal gesproken aan psychiatrische stoornissen, hallucinaties of drugsmisbruik. Artsen zijn in staat om penissen opnieuw vast te zetten als ze goed bewaard zijn, vroeg worden gepresenteerd en de wond niet te erg vervuild of verminkt is. Mensen die een succesvolle operatie hebben ondergaan, kunnen weer normaal plassen en in sommige gevallen zelfs een erectie krijgen. De datum van het incident werd niet onthuld in het rapport. Artsen onthulden niet hoeveel bloed de man had verloren, noch hoe hij het bloeden had gestopt.

Bron: Dailymail

valkkuil

Vrouw vindt valluik in 200 jaar oud huis van haar ouders

haai

Man gestalkt door 14ft haai in angstaanjagend ‘doods experiment’