in

Oplichting van moeder met €180.000 ontdekt na €37 winkelen bij B&Q

winkelen
Beeld: Pexels

Een wets overtredende moeder die € 180.000 stal, werd betrapt toen een dagje winkelen bij B&Q haar hele operatie aan het licht bracht.

Winkelen bij B&Q

Het begon allemaal toen moeder Tracy Ellis in 2013 werd aangenomen om te werken bij het aannemersbedrijf Ingham and Garner Ltd. Waarna ze ‘als enige verantwoordelijk’ werd voor de boekhouding van het bedrijf. Ellis, 52 jaar, werd belast met het betalen van facturen en het beheren van de kleine kas bij het bedrijf in Prescot. En een paar jaar lang nam ze deze taak op zich, zonder dat haar werkgevers wisten wat er zich uiteindelijk achter de schermen afspeelde.

Volgens de informatie die deze week in de Liverpool Crown Court werd gegeven, was het pas op 9 mei 2022 dat bedrijfsleidster Jennifer Burrows voor het eerst een bizarre transactie zag op een afschrift van de zakelijke rekening. Burrows merkte op dat de rekening de dag ervoor was gebruikt bij B&Q in St Helens, voor een aankoop ter waarde van £37,80. Omdat Burrows en Ellis de enige twee mensen waren die de pincode van de kaart hadden, confronteerde Burrows Ellis ermee. Maar de moeder ‘suggereerde dat het misschien een andere werknemer was’ die de kaart had gebruikt.

Een ongelukje

Ellis veranderde toen haar verhaal en beweerde dat ze de aankoop had gedaan. Maar ‘dat het een ongelukje was geweest en dat ze de bedrijfskaart voor haar eigen kaart had aangezien’. Burrows controleerde de rekening opnieuw en ontdekte dat Ellis het bedrag had terugbetaald. Maar ze merkte ook een aantal andere verdachte transacties op, waaronder een geldopname van 300 die in de voorgaande weken had plaatsgevonden. De onderzoekers van de rekeningen ontdekten dat Ellis in totaal £181.958,95 van het bedrijf had gestolen in 139 afzonderlijke transacties die teruggingen tot januari 2017. De betalingen waren gedaan op 12 afzonderlijke rekeningen, waaronder die van familieleden van Ellis. Ellis werd ontslagen bij het bedrijf voordat ze voor de rechter moest verschijnen, waar ze fraude door misbruik van positie toegaf.

“Die depressie werd verergerd door de dood van haar moeder en zus binnen enkele weken in 2014. Ze nam de verantwoordelijkheid voor haar nichtje op zich.” McInnes zei dat Ellis ‘in een soort fantasie leefde’ en zei dat ze ‘extreem veel berouw’ had voor haar daden. “Het is moeilijk voor te stellen dat een vrouw als Tracy Ellis überhaupt voor deze rechtbank zou verschijnen, laat staan onder deze omstandigheden voor zo’n aanzienlijk bedrag. “Ze heeft duidelijk een domme en criminele beslissing genomen op een dieptepunt in haar leven, die uit de hand is gelopen. Verder heeft ze jarenlang haar kop in het zand gestoken.” Ellis heeft twee jaar en acht maanden gevangenisstraf gekregen, maar ze moet later dit jaar terug naar de rechtbank. Waar ze veroordeeld kan worden tot het terugbetalen van het geld dat ze gestolen heeft.

Bron: Ladbible

knop

Bestuurders gewaarschuwd: auto’s hebben geheime knop onder spiegel die levens kan redden

vlees

Veganistische huisbaas accepteert alleen huurders die geen vlees of vis bereiden: “Bijpassend in het gebouw is vereist”