in

“Zorgverlener betrokken bij ongepast gedrag met patiënt op parkeerplaats: verlaat de plaats nadat de patiënt onverwachts overlijdt”

zorgverlener
Beeld: Pexels

Een zorgverlener is ontslagen na het overlijden van een patiënt met wie ze een geheime relatie had, na een tragische ontmoeting in Wrexham. Volgens een rapport van de BBC belde de verpleegster, Penelope Williams, geen ambulance nadat haar minnaar in januari 2022 overleed tijdens een intieme ontmoeting op een parkeerplaats. In plaats daarvan vluchtte ze weg en liet ze de man achter in een kritieke toestand.

Zorgverlener betrokken bij ongepast gedrag

De patiënt werd later levenloos aangetroffen, met zijn broek naar beneden. De doodsoorzaak werd vastgesteld als hartfalen en chronische nierziekte. Als gevolg van haar gedrag werd Williams ontslagen en geschorst door de Raad voor Verpleegkunde en Vroedkunde wegens het in diskrediet brengen van het beroep. Williams, werkzaam als algemeen verpleegkundige op een nierafdeling, had ongeveer een jaar eerder kennisgemaakt met de patiënt, die leed aan verschillende gezondheidsproblemen en werd behandeld op de afdeling waar Williams werkte. Op de bewuste avond had Williams eerst het huis van een collega bezocht voordat ze haar geheime minnaar ontmoette. Kort voor middernacht belde ze haar collega op, die verklaarde dat Williams huilde, van streek was en om hulp vroeg.

Beeld: Pexels

Hulpdiensten

Haar collega adviseerde Williams om de hulpdiensten te bellen, maar ze deed dit niet. Vervolgens besloot de collega zelf naar de parkeerplaats te gaan. Pas toen ze de patiënt levenloos aantrof, werden de hulpdiensten ingeschakeld. Kort daarna werd de patiënt officieel dood verklaard. Tijdens een disciplinaire hoorzitting in mei bekende Williams zowel de relatie als het feit dat ze geen ambulance had gebeld. Ze werd daarna op staande voet ontslagen. De Raad voor Verpleegkunde en Vroedkunde oordeelde dat ze met het verbergen van de relatie “haar eigen belangen boven het welzijn van de betreffende patiënt had gesteld”. De Raad schrapte Williams onmiddellijk uit het verpleegregister en concludeerde dat er geen verzachtende omstandigheden waren.

Bron: Zita

vlees

Veganistische huisbaas accepteert alleen huurders die geen vlees of vis bereiden: “Bijpassend in het gebouw is vereist”

echtpaar

Man weigerde van stoel te wisselen voor ouder echtpaar in vliegtuig omdat hij ‘extra betaalde om daar te zitten’