in

Dierentuin ontkent beweringen dat hun sterattractie een man in beren kostuum is

beren kostuum
Beeld: YouTube

Een dierentuin heeft beschuldigingen moeten ontkennen dat een van zijn beren eigenlijk een mens is die een kostuum draagt.

Beren kostuum

Het is iets wat je zou verwachten in een aflevering van The Mighty Boosh, waar een van de personages zich moet verkleden als aap om een sponsor wijs te maken dat de aap gezond is. De dierentuin van Hangzhou in China heeft echter een bizarre verklaring moeten afgeven om duidelijk te maken dat een beer in de dierentuin een echte beer is en niet gewoon een onfortuinlijke medewerker in een berenkostuum. De vreemde beweringen kwamen online nadat er een video op Twitter was geplaatst waarop de beer in zijn verblijf te zien was en interactie had met het publiek. Eén opname laat vooral de rug van de beer zien en huidplooien aan de onderkant van zijn rug, net over zijn billen.

Er is ook een opname die kijkt naar de bewegingen van de beer en impliceert dat deze bijna lijken op hoe je zou verwachten dat een mens beweegt. Dit alles wordt aangevoerd als bewijs dat de beer in feite een uitgebreid kostuum is dat wordt gedragen door een werknemer. De geruchten hebben online zoveel aanhang gekregen dat de dierentuin het zelfs nodig vond om te verduidelijken dat dit echt een echte beer is. Ze wijzen op de hoge temperaturen van 40 graden Celsius, waardoor het ondraaglijk (geddit?) zou zijn voor een mens om zo’n kostuum te dragen.

Zonnebeer

De beer is een soort die de zonnebeer wordt genoemd. Misschien ben je deze soort online al tegengekomen, want ze staan bekend om hun ongewone uiterlijk. Zonneberen kunnen er een beetje vreemd uitzien, met een vreemd gevormd lichaam en gezicht waardoor ze een beetje op een marionet lijken. Maar ze zijn heel echt. Sommige mensen wezen op andere elementen in de video die suggereren dat de beer echt is. Een van hen wees erop dat je de mond en lippen van de beer heel behendig kon zien bewegen, wat een extreem dure pop zou vergen om dit na te kunnen bootsen.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat het zo duur is dat je net zo goed een echte beer kunt kopen. Andere video’s van Sun Bears online laten zien dat ze hetzelfde gedrag vertonen als in de video. Op één video staat een beer op zijn achterpoten in het verblijf, net als in de video. Dat wil niet zeggen dat er geen precedent is voor dierentuinen om dingen voor andere dieren te laten doorgaan. In 2019 leidde een dierentuin in China tot controverse nadat bleek dat twee verzorgers zich hadden verkleed als gorilla’s en rondsprongen in het verblijf. Op die video’s is het echter vrij duidelijk dat het pakken zijn.

Seksueel actieve

De meest seksueel actieve vrouw onthult de bizarre verzoeken die ze krijgt van mannen in de slaapkamer

wolf kostuum

Man die 19.000 euro uitgaf om wolf te worden, voelt zich niet langer mens