in

TikTokker onder vuur na poging om bizarre “roze saus” te verkopen

TikTok'er onder vuur genomen na poging om bizarre "roze saus" te verkopen
Beeld: YouTube @Everything Entertainment

Een Chef kokkin is onder vuur genomen nadat ze geprobeerd heeft om een “roze saus” voor verkoop aan te bieden voor een bedrag van € 19.73. De reden hiervoor is omdat het spul niet is goedgekeurd door de officiële instanties.

Verkeerde informatie

Via het internet probeerde Chef Pii haar volgers kennis te laten maken met de zelfgemaakte “roze saus”. De “roze saus” heeft sindsdien meer dan 14 miljoen kijkers gehad. Terwijl Chef Pii de verschillende ingrediënten zoals zonnebloem zaad olie, drakenvrucht, Chilli, honing en knoflook aan het listen is, hebben sociale media gebruikers van de gelegenheid gemaakt om de Voedsel en Drugs Administratie (FDA) erbij te halen. Ze willen dat deze instantie een onderzoek naar het spul doet en beschuldigen de chef voor het sjoemelen met het voedingsetiket.

Veranderd van kleur

Mensen hebben de saus gebruikt voor verschillend soorten gerechten. Nadat de saus viraal ging, begonnen sommige mensen zich zorgen te maken over de ingrediënten. Chef Pii kon eerst niet precies aangeven wat de exacte ingrediënten waren. Maar daarna maakte ze dit bekend nadat verschillende mensen klaagden over het feit dat de saus vaker van kleur veranderde. Voor wat betreft de verkleuring van de saus gaf Chef Pii aan dat dit te maken heeft met belichting van haar video-opnames.

YouTube @Everything Entertainment

Oplettende TikTok’er

Maar het “roze saus” verhaal van Chef Pii zou een dreun krijgen nadat Tiktokker @sseaansvv een video over de saus had gepost. In die video gaf hij aan dat er iets niet klopt met de voedingslabel van het product. Verder is de label nergens te vinden op de website van Chef Pii. “Ik zie zoveel dat mis is met de voedingslabel. Als deze kleine details over het hoofd zijn gezien, dan richt ik me tot kwaliteitscontrole. Ik ben bang” aldus Sean. Sean gaf in zijn post het volgende aan: ‘Ik hoop van harte dat ze een vergunning krijgt, maak je label in orde, werk de fouten weg en verkoop op een legale manier”

Excuses

Op dezelfde dag dat Sean zijn video heeft geüpload reageerde iemand op Twitter als volgt: “De FDA moet echt een onderzoek instellen naar deze dame en haar #rozesaus. Chef Pii gaf wel aan dat de standaarden van de FDA stippelijk werden opgevolgd en verontschuldigde zich voor de onjuiste gegevens op het voedingsetiket.

Bron: Unilad

Vrouw vraagt scheiding aan tijdens huwelijksnacht: de reden geloof je nooit!

Vrouw die beweerde dement te zijn opgesloten in oplichtingszaak!

Vrouw beweert dement te zijn, veroordeeld tot gevangenisstraf en €710.000 boete voor oplichting