in

Werkgever die meer dan €290k per ongeluk naar verkeerde bankrekening stuurde heeft het geld nog steeds niet terug

bankrekening
Beeld: Pexels

Een baas die per ongeluk meer dan €290k naar de verkeerde bankrekening stuurde, heeft het geld nog steeds niet terug.

Verkeerde bankrekening

Het investeringshoofd van Paliside Real Assets en ex-Blue Sky directeur Digby Beaumont maakte de enorme financiële blunder afgelopen juni. Wat ertoe leidde dat een rechtbank, de Commonwealth Bank (CBA) dwong om opnames van de rekening waarop het geld stond te stoppen. De noodlottige fout werd meer dan een jaar geleden gemaakt. Maar Beaumont is nog steeds niet in staat om het kolossale bedrag aan verloren geld te bemachtigen.

Het ging mis toen de Aussie namens familietrust A&D Beaumont begon te investeren in het Long Short Fund van L1 Capital via een derde partij genaamd Apex Group. De grote baas kocht voor $500.000 (£260.000) aan eenheden in het fonds die, als ze worden afgelost, volgens de bevindingen van maart nu een gigantische AU $560.000 (£290.000) waard zouden zijn. Beaumont vulde het papierwerk met de hand in. Wat later een beginnersfout zou blijken te zijn en nomineerde per ongeluk de verkeerde BSB. Het was dan ook geen verrassing dat de stapel geld naar een andere bankrekening ging dan de bedoeling was.

Beeld: Pexels

Geen contact

Volgens een tussenvonnis van het Hooggerechtshof van NSW heeft CBA al enkele dagen geen contact kunnen opnemen met de ontvanger van het geld. Gelukkig voor de zakenman heeft zijn juridische team met succes een bevel verkregen om te voorkomen dat de ontvanger geld van zijn rekening afhaalt. Het vonnis legt uit dat het een hele maand duurde voordat iemand achter de verwisseling kwam. “Mr Beaumont, en ook Apex, werden zich ervan bewust dat het geld op de verkeerde rekening was gestort vanwege de onjuiste vermelding in het oorspronkelijke aanvraagformulier.” Toen ze dit op dezelfde dag ontdekten, onthult het bevel: “De heer en mevrouw Beaumont vulden een formulier in om de gegevens te wijzigen en het juiste BSB-nummer op te geven.

“De opbrengst was echter al op een andere rekening bij de Commonwealth Bank gestort.” Over een moment om van te huilen gesproken. Het duurde niet lang voordat advocaten zich ermee gingen bemoeien. Eerder deze week vroeg de advocaat van Beaumont aan het juridische team van CBA “of u ons kunt vertellen of het geld nog steeds op de bankrekening staat”, aldus het vonnis. “Dat kan ik u niet vertellen. Maar laat me eens nadenken over wat ik u wel kan vertellen”, antwoordde de advocaat van CBA. “Nou, laten we zeggen dat een bevel tot bevriezing morgen een goed idee is.” Het vonnis bepaalde verder dat CBA “niet mag toestaan dat er geld van de rekening wordt gehaald. Tenzij er na een dergelijke opname geld op de rekening overblijft dat gelijk is aan of groter is dan de waarde” die eraan is overgedragen.

Bron: Ladbible

luchtjes

Vrouw die niet kan stoppen om luchtjes te laten laat lichaam kraken om ‘gassen te stoppen’

stomme

Gepensioneerde zit vast in eigen huis nadat ‘stomme’ bezorger pakket onder deurklink had gepropt