in

Bizar: ‘Nadat ik stopte met de anticonceptiepil viel ik plotseling op vrouwen’

anticonceptiepil

Een vrouw in Australië maakt de bizarre claim dat zij na het stoppen van de anticonceptiepil plotseling op vrouwen viel.

Gestopt met anticonceptiepil

Tessa Bona uit Australië, die zich eerder identificeerde als hetero, beweert dat haar seksualiteit is veranderd sinds ze stopte met het nemen van de anticonceptiepil. De 30-jarige begon als tiener met de pil om haar menstruatie te helpen reguleren en bleef er 15 jaar mee doorgaan. Maar toen Tessa vorig jaar het uitmaakte met haar langdurige vriend en rond dezelfde tijd stopte met de pil, begon ze zich aangetrokken te voelen tot mensen van hetzelfde geslacht. Binnen een paar weken beweerde ze dat “alles was veranderd”, en dat ze zich “een heel ander persoon” voelde.

Een maand nadat ze met de anticonceptiepil was gestopt, zei Bona dat ze met vrouwen begon te daten. Ze identificeert zich nu als een ‘beetje’ biseksueel, maar veel meer aangetrokken tot vrouwen vertelt de vrouw uit Melbourne. “Ik had zoveel meer energie, ik was enthousiast over het leven. Bovendien veranderde mijn seksualiteit. Voor het eerst in mijn leven voelde ik me echt seksueel aangetrokken tot vrouwen.”

Hormoonhuishouding

Tessa die zelf zegt vrouwelijk schoon altijd gewaardeerd te hebben, vertelde haar vrienden dat ze klaar was om met vrouwen te gaan daten. “Plots waren mannen gewoon niet aantrekkelijk voor mij.” zegt Tessa die nooit had gedacht dat dit haar zou gebeuren. Volgens experts kunnen anticonceptiepillen de natuurlijke productie van oestrogeen en progesteron uitschakelen. Hierdoor blijft bijvoorbeeld de ovulatie uit, maar als vrouwen stoppen met het innemen van de pil brengt dit een grote verandering in hun hormoonhuishouding wat voor emotionele en geestelijke problemen kan zorgen.

Voor Tessa is de bijwerking alles behalve een probleem. Zij is nu gelukkig met ‘de liefde van haar leven’. Tessa heeft sinds kort een relatie met de 24-jarige Phoebe. “Phoebe is de absolute liefde van mijn leven, ik zou niet gelukkiger kunnen zijn”, zei ze.

@tessa_bona I’m obsessed she’s obsessed we’re all obsessed #wlw #lgbt🌈 ♬ original sound – Coulda Been Records

Bron: Zita.be

Beeld: Instagram: @tessa_bona/ TikTok @tessa_bona

loodgieter

Loodgieter met “aubergine” van 10 inch opent ’s werelds eerste pornoster-universiteit’

bruidsboeket gooien

Gooien van bruidsboeket loopt anders af dan verwacht: ‘Ik heb nooit goed kunnen mikken’