in

Vrouwelijke bezorger vermomt zich als man om ’s nachts bestellingen te kunnen bezorgen

bezorger
Beeld: TikTok @tiazakher

Een vrouwelijke bezorger die zich onveilig voelde toen ze ’s nachts werkte, kwam op het idee om zich als man te kleden zodat ze meer geld kon verdienen.

Bezorger vermomt zich als man

Het is een betreurenswaardige realiteit dat vrouwen over de hele wereld zich bedreigd en onveilig voelen als ze in het donker alleen op stap zijn, of dat nu komt door hun eigen enge ervaringen met vreemden of door gruwelijke verhalen van andere vrouwen. De 20-jarige universiteitsstudente Tia Zakher, die als bezorger werkt, komt bij haar werk, waarmee ze in 2022 begon, regelmatig oog in oog te staan met vreemden. Ze vertelde UNILAD dat ze zich onveilig voelde als ze een bestelling moest afleveren in ‘een meer afgelegen en geïsoleerd gebied’, maar omdat meer mensen ’s avonds eten bestellen, zou ze geld mislopen als ze stopte met werken als de zon onderging.

In een poging om zichzelf veilig te houden en toch geld in het laatje te brengen, besloot Tia om zich ‘als man te verkleden’ als ze ’s avonds moest werken. Op beelden die op TikTok zijn gedeeld, is te zien hoe de studente een pet, capuchon en broek draagt, met een gezichtsmasker over haar neus en mond om haar gelaatstrekken te verbergen. Een bijschrift bij de video luidt: “POV je bent bang om ’s nachts alleen bestellingen te bezorgen, maar ’s nachts verdien je meer geld, dus verkleed je je als man.” Naast de post voegde Tia eraan toe: “Mannelijk voorrecht.”

@tiazakher

male privilege 🙌🙌🙌

♬ meaty get on your zoom – Real Queenzzielocthevoice

Veiliger voelen

Tia zei dat ze besloot zich te verkleden omdat ze het gevoel had dat ze zich ‘veiliger zou voelen als ze dat deed en het minder waarschijnlijk is dat iemand haar lastig valt’. Op de vraag of ze een verschil merkte in de manier waarop ze werd behandeld terwijl ze als man verkleed was, antwoordde Tia: “Ik voelde me wel veiliger gekleed als man.” De 20-jarige kreeg veel steun van kijkers na het delen van haar vermomming, waarbij een TikTok-gebruiker opmerkte dat het ‘zo triest is dat we dit als vrouwen moeten meemaken’, terwijl een ander commentaar gaf: “Ik maak me zo’n zorgen als ik vrouwelijke bezorgers of Uber zie! Geef altijd extra fooi. Blijf veilig.”

“We proberen allemaal veilig te zijn. Ik wens je het allerbeste,” schreef een derde. Hoewel veel commenters zeiden dat Tia een overtuigende man was, zou ze zich niet vermomd hoeven te kleden om zich veilig te voelen tijdens haar werk. Om zich veilig te voelen zonder een vermomming te dragen, zei Tia dat ze gelooft dat ‘er veranderingen moeten plaatsvinden in onze maatschappij als geheel, zodat meer vrouwen zich op hun gemak kunnen voelen’.

Bron: Unilad

bedreiging

Man ‘berooft vrouw onder bedreiging van een vuurwapen’: eist dat ze hem toevoegt op Facebook en vraagt haar op een date

hotelkamers

Indringer probeert hotelkamers binnen te dringen met behulp van vreemde haak