in

Vrouw zorgt voor felle reacties nadat ze beweert dat mannen meer geld moeten verdienen dan hun vrouwen

meer geld verdienen
Beeld: TikTok

Een vrouw heeft een felle discussie ontketend nadat ze beweerde dat mannen meer geld verdienen, omdat ze harder werken dan vrouwen.

Meer geld verdienen

De naamloze gebruiker uit de VS, die bekend staat onder de naam CringeisL1f3, ging naar Reddit’s TikTokCringe sub-thread om een video opnieuw te posten, samen met een bijschrift met de tekst: ‘Deze dame moet aan het trollen zijn. In de 53 seconden durende clip, oorspronkelijk gedeeld op TikTok door NonLibTake, verklaarde het onderwerp controversieel dat ‘vrouwen niet hetzelfde werk doen als mannen’ en dat ze daarom vindt dat ze niet hetzelfde zouden moeten verdienen.

Ze beweerde dat een belangrijk voorbeeld hiervan is dat vrouwelijke Uber-chauffeurs ‘daar gewoon zitten’ en ‘niet eens komen en proberen te helpen’ om haar bagage in de auto te laden – terwijl mannelijke chauffeurs dat wel altijd doen. NonLibTake begint haar video met: ‘Oké, liberalen zeggen altijd dat vrouwen “niet zoveel verdienen” als mannen. Vervolgens legt ze uit dat ze op dit moment op werkreis is in Miami, Florida, en dat ze het heeft meegemaakt dat een vrouwelijke Uber-chauffeur haar’ de zevende keer’ niet hielp met haar bagage. Ik zie dat het een vrouwelijke chauffeur is en ze blijven daar gewoon zitten. Ze komen niet eens helpen om het samen in te laden zoals vrouwen helpen. Vrouwen helpen ook zelden andere vrouwen, dus dat is logisch,” zei ze agressief. Ze zei dat ze vervolgens ‘de koffer’ in haar eentje in de auto probeert te sjouwen.

@nonlibtake Should call it Boober #nonlibtake #conservative #republican #liberal ♬ original sound – NonLibTake

Weigeren

De content creator vervolgde: “Ik heb nog nooit meegemaakt dat een mannelijke chauffeur niet uitstapte om me te helpen met de bagage. Ik heb zelfs oudere heren gehad die erop stonden om de bagage in te laden en weigerden om mij te laten helpen, zelfs als ik dat probeerde. Dus ja, er is zeker een loonkloof, maar we kunnen er niet over praten. We doen allemaal dat dansje waarbij we in de Uber stappen en doen alsof dat normaal is [om niet geholpen te worden],” legt ze uit. Gelijk loon voor gelijk werk. Kom maar op, ik ben er klaar voor,” besloot ze. En Reddit-gebruikers waren inderdaad snel te vinden in de commentaren, zoals één persoon betoogde: ‘Chauffeurs, ongeacht hun geslacht, zijn niet verantwoordelijk voor het helpen sjouwen van je spullen. Pak in wat je comfortabel kunt dragen. De dienst is de rit die ze leveren.

Een tweede commentator voegde eraan toe: “Het is bijna alsof dat niet hun taak is. Je hebt ze ingehuurd om je een lift te geven. Ze hebben hun werk gedaan. Iemand reageerde daarop met: ‘Dat is wat ik zeg. De enige verwachting van een Uber is dat ik een lift krijg. Een commentator nam een sarcastische weg en zei: ‘Ja, de vrouwelijke CEO, de vrouwelijke voetballers, de vrouwelijke advocaten etc. moeten minder betaald krijgen, omdat sommige vrouwelijke Uber-chauffeurs niet helpen met bagage (hoe vaak zet ze bagage in Ubers btw?)’. Een andere persoon richtte zich minder op het argument en meer op haar uitspraak over vrouwen in het algemeen en schreef: ‘Vrouwen die vrouwen haten zijn zo’n fascinerend fenomeen’.

Bron: Dailymail

bouwvakker

Vrouw laat ‘enge’ sms’jes zien die ze kreeg van bouwvakker

zevenjarige dochter

Moeder stuurt haar zevenjarige dochter naar haar oma voor de feestdagen en ze kwam thuis met een tatoeage