in

Tiener die alleen vliegt, wordt aangehouden en geïnterrogeerd op luchthaven na gebruik van ‘skip-lagging’ hack,

Skip-lagging' hack
Beeld: Facebook/ Pexels

Een tiener uit North Carolina werd aangehouden op een vliegveld nadat hij betrapt was op het gebruik van een ‘skip-lagging’ hack. Waarbij reizigers goedkopere indirecte vluchten kopen en het vliegveld verlaten bij de tussenstop.

Skip-lagging’ hack

Hunter Parsons uit Charlotte zei dat zijn zoon Logan een American Airlines-ticket had van Gainesville in Florida naar New York JFK met een tussenstop in Charlotte. Logan zou naar Charlotte vliegen, maar een indirect ticket dat eindigde op JFK was goedkoper dan een directe reis naar North Carolina. Dus boekte hij dat ticket met de bedoeling om te gaan skiën – niet de hele reis afmaken. Het was de eerste keer dat de tiener zelf vloog, zei zijn vader. En hij voegde eraan toe dat de familie al eerder gebruik had gemaakt van de populaire methode om te besparen op vluchten.

Bij de gate echter, gaf Logan’s North Carolina ID de doorslag bij de agent en de tiener werd vervolgens meegenomen naar een beveiligingsruimte en ondervraagd. Logans ticket werd geannuleerd en de familie werd gedwongen om een rechtstreekse vlucht voor hem te kopen. Hoewel het niet illegaal is, wordt ‘skiplagging’ – ook wel bekend als ‘hidden city ticketing’ – in de sector wel degelijk afgekeurd. En het is in strijd met de gedragscodes van sommige luchtvaartmaatschappijen.

Riskante methode

Hunter Parsons zei dat hij zich geen zorgen maakte toen hij tiener Logan alleen liet vliegen, omdat de familie al vaak gebruik heeft gemaakt van de populaire maar riskante methode. We hebben de afgelopen vijf tot acht jaar bijna uitsluitend Skiplagged gebruikt,” zei Hunter, die zei dat ze zich geen zorgen maakten over zijn vlucht. Toen Logan echter bij de gate aankwam om in te checken, rook de agent zijn plan en Hunter zei dat hij naar een beveiligingsruimte werd gebracht en ‘een beetje’ werd ondervraagd. Ze kregen door dat hij van plan was om in Charlotte aan boord (sic) te gaan en de aansluitende vlucht niet te halen,’ zei de vader.

Volgens Hunter wist de familie niet dat er neergekeken wordt op skiën. Hij zei dat hij zich geen zorgen maakte over het feit dat het ticket geannuleerd werd door een vertegenwoordiger van American Airlines, maar over de manier waarop de situatie werd afgehandeld. Onze zorg is dat hij minderjarig is en aan zijn lot werd overgelaten, een paar staten verderop”, vertelde Parsons aan Queen City News. Een advocaat van de luchtvaartmaatschappij die met de krant sprak, was het daarmee eens en noemde het ‘hardvochtig’. Het is de eerste keer dat hij vliegt en hij weet echt niet wat hij doet,’ zei Bruce Brandon. Het lijkt me een beetje hard. Ik begrijp gewoon niet waarom ze dit zouden doen,’ voegde de advocaat eraan toe.

Bron: Dailymail

haai

Man gestalkt door 14ft haai in angstaanjagend ‘doods experiment’

wraak

Man neemt wraak nadat vliegtuigpassagier voeten onder zijn stoel steekt