in

Vrouw zegt date af nadat man weigert roze te dragen om Barbie-film te zien

roze
Beeld: YouTube

Een vrouw heeft haar date afgezegd nadat hij weigerde om roze te dragen toen ze naar de bioscoop gingen voor de Barbie-film. Ze ging naar Reddit’s ‘Am I The A**hole’ forum om te vertellen hoe enthousiast ze was over het zien van Greta Gerwig’s film die de wereld heeft veroverd.

Weigeren om roze te dragen

“De Barbie-film betekent veel voor me, ik kijk er al zo lang naar uit,” schreef ze op social media. “Ik heb mijn vriend gevraagd om samen met mij naar de bioscoop te gaan, allebei in het roze gekleed. Het zou laten zien dat hij me steunt en het zou gewoon leuk zijn.” Ze vervolgde: “Ik heb hem gezegd dat roze dragen een minimale inspanning is, hij zegt dat de minimale inspanning is dat hij meegaat naar de film. AITA voor het vinden van dit onredelijk?” De vrouw voegde eraan toe dat ze er een heel evenement van wilde maken, zoals foto’s maken bij de stand in hun bijpassende outfits.

“De foto’s zouden alleen voor onze ogen zijn, niet voor sociale media,” vervolgde ze. “We hebben besloten om de datum te annuleren omdat de sfeer al verpest is. Ondanks wat de titel zegt, hebben we deze beslissing samen genomen.” Ze voegde eraan toe dat ze niet ‘veel vroeg’ en alleen wilde dat hij zijn innerlijke Regina George losliet om een roze shirt te dragen. De anonieme vrouw zei dat als de rollen waren omgedraaid en hij haar zou vragen om zo’n Oppenheimer hoed te dragen in de bioscoop, ze dat in een ‘hartslag’ zou doen.

Onder druk

Velen op sociale media lieten echter van zich horen in de commentaren en schaarden zich achter haar date. Volgens velen was hij ‘Kenough’ roze of niet. Eén persoon zei: “Zet je partner niet onder druk in iets waarvan je weet dat het niet comfortabel is voor hem of haar. Als ze nee zeggen, respecteer dat en ga verder.” Een ander merkte op: “Is het niet genoeg dat hij ermee instemde om de film te kijken?” Een derde zei: “Waarom wordt hij gedwongen iets te dragen wat hij niet wil? Zou iemand niet boos zijn dat een partner hem dwingt iets te dragen wat hij niet wil?” Maar sommigen beweerden dat de man gewoon had moeten gehoorzamen. Eén persoon zei: “Bro draagt gewoon roze. Het is Barbie.”

Een ander zei: “Dat hij het niet doet, laat zien hoe kwetsbaar zijn mannelijkheid eigenlijk is. Stel je voor dat je je door een kleur niet mannelijk voelt LMAOOO.” Barbie is een interessante manier aan het worden om uit te vinden of mensen bij elkaar passen. De film heeft bij sommige mensen tot veel verontwaardiging geleid omdat hij ‘anti-mannelijk’ zou zijn, ook al zegt de regisseur dat dit niet de boodschap is. Deze reactie en Barbie’s positieve feministische boodschap in de film hebben ertoe geleid dat sommige mensen de film gebruiken om hun relatie te peilen.

Bron: Ladbible

biefstuk

Vrouw ‘ruïneert familiediner’ na bestelling van reusachtige biefstuk

leeuw

Chinese dierentuin probeerde golden retriever voor leeuw uit te laten gaan