in

Vrouw staat oog in oog met uitgehongerde ijsbeer in angstaanjagende beelden

Beeld: YouTube @60 Minutes Australia

Een Australische verslaggeefster had een “angstaanjagende” ontmoeting met een “uitgehongerde” ijsbeer toen ze aan het filmen was in Canada. Ze had namelijk een schokkende ontmoeting nadat ze op weg was om een segment te filmen over de klimaatcrisis, getiteld On Thin Ice in 2017.

Uitgehongerde ijsbeer

Tara Brown bezocht Churchill in Canada, dat slechts 900 inwoners telt. Het wordt “belegerd” door de 1000 hongerige ijsberen die het stadje ook bewonen. Toen ze in haar ‘wankele huurauto’ door het stadje reisde, kwam ze al snel in een angstaanjagende situatie terecht. Een ijsbeer begon namelijk over haar auto te klimmen. In de film legt Brown uit dat, aangezien het winter is, de ijsbeer “allang weg” zou moeten zijn. Maar er is nog niet genoeg ijs voor hem om op jacht te gaan naar zeehonden.

In de beelden legt Brown uit dat haar auto vast kwam te zitten in de sneeuw waar zij al snel werd benaderd door een ijsbeer die ‘deed alsof hij erin wilde’. En ze heeft geen ongelijk: de beer hapt niet alleen op verschillende delen van het voertuig, zoals de buitenspiegel. Maar begint ook met zijn reusachtige poten tegen het raam te slaan, terwijl de doodsbange 60 Minutes-ploeg ineenkrimpt. Op een gegeven moment zegt Brown: “Op dit moment beginnen deze ramen erg dun aan te voelen.”4

Beeld: YouTube @60 Minutes AustraliaHet incident

Over het incident in 2020 vertelde Brown dat hun auto vast kwam te zitten in de sneeuw en niet meer wilde bewegen, waardoor zij en het team ‘ongewilde slachtoffers’ werden van ijsberen die toevallig langsliepen. “We stonden daar te wachten om weggesleept te worden en we keken opzij en we zagen de drie beren langskomen en we dachten: ‘oh, zijn ze niet lief?’. Totdat er een naar ons keek, de lucht opsnoof en op ons afkwam.”

“Op dat moment begon Mickey Breen, onze geluidsopnemer, de liefste man maar de grootste lafaard die je ooit zult ontmoeten, te schreeuwen en zei ‘doe de deuren op slot, doe de deuren op slot’. En deze beer komt en toont grote belangstelling voor onze auto en begint er delen van op te eten. Het werd een beetje eng toen de beer op het raam begon te bonzen. Het voelde als een tekenfilm, je weet wel wanneer het glas naar binnen buigt en terug stuitert?” Gelukkig kwam er hulp en werden ze in veiligheid gebracht door medewerkers van het Nationaal Park.

Bron: Ladbible

Deze geldautomaat zet foto en banksaldo van mensen op leaderboard zodat iedereen het kan zien

Comedian laat vrienden laxeermiddel drinken tijdens voetbalwedstrijd