in

Ongelooflijke Mammatuswolken laten het lijken alsof ‘God Vape Bubbels aan het blazen is’

Enkele opmerkelijke beelden van mammatuswolken wekken de illusie dat ‘God vape bubbels aan het blazen is’. Als je opkijkt en deze wolken boven je in de lucht ziet opdoemen, zou het je vergeven zijn als je dacht dat de hemel naar beneden kwam. Maar het opmerkelijke is je zou eigenlijk half gelijk hebben.

“Vape bubbels”

Hoewel ze er door hun grootte en vorm uitzien als een eindeloze stoet door God geblazen ‘vape bubbels’, staan deze bolvormige hemel rotsen eigenlijk bekend als mammatuswolken, en zijn ze meestal een trefzeker teken dat het gebied waar je bent op het punt staat te worden geteisterd door een absoluut enorme storm. Onlangs in Argentinië waargenomen, zijn mammatuswolken op zichzelf niet per se gevaarlijk, maar ze hebben de neiging zich te vormen in de buurt van onweersbuien en worden gewoonlijk gezien als een veelzeggend teken van wat komen gaat. Volgens EarthSky klampen mammatuswolken zich vast aan de onderkant van grote onweerswolken, en hun gezwollen, bolvormige uiterlijk is het resultaat van het vasthouden van grote hoeveelheden ijs en water, die in de lucht honderden kilometers in beide richtingen zichtbaar kunnen zijn.

Ongewone wolken

Als je er direct onder staat, is de kans groot dat je behoorlijk nat wordt. Interessant is dat mammatuswolken, in tegenstelling tot de meeste wolken die door opstijgende lucht worden gevormd, in plaats daarvan door zinkende lucht worden gevormd, hoewel ze zich, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, niet naar beneden uitstrekken om tornado’s te vormen. Dit bijzondere wolkenlandschap werd eerder deze week in Argentinië vastgelegd, en fotografe Isabel Restrepo Vélez had het volgende over de situatie te zeggen: “Zaterdagmiddag laat was de hemel bedekt met ongewone wolken die ons het gevoel gaven dat we in een vivarium opgesloten zaten, en toen kwam de hevige storm met bliksem, wind en hagel. Kijkers waren ook onder de indruk van de ongewone formatie, en zijn massaal op Instagram geweest om hun gedachten over mammatuswolken te delen. “Het is duidelijk een apocalyps. Precies goed voor 2022,” zei een gebruiker terwijl een ander simpelweg zei: “God blaast vape bubbels.”

Bron: Unilad

Beeld: YouTube

Mensen zijn verbaasd te ontdekken dat de aarde niet helemaal rond is

Slapen met de TV aan kan het risico op een vroege dood verhogen