in

Doktoren ontdekken oude medicijn die haaruitval verhelpt: het is spotgoedkoop!

Beeld: Unsplash

Doktoren hebben hun pijlen gericht op een oude medicijn die al jaren geproduceerd wordt en enorm goedkoop is. Het gaat om het middel Minoxidil dat wordt verkocht onder de merknaam Rogaine.

Verhelpt haaruitval

Wie te maken heeft met haaruitval kan dit verhelpen met het medicijn Minoxidil. Toch is het zo dat het onder veel mensen een minder populaire medicijn was. Dit komt wellicht om de manier hoe je het moet gebruiken. Patiënten moeten het medicijn namelijk in hun hoofdhuid aanbrengen om het goed te laten uitpakken. Doktoren schrijven het medicijn nu uit als een pil en beweren dat het een effectieve werking heeft. Volgens de internetsite MailOnline levert deze pil uitstekende resultaten voor zijn gebruikers als het voorgeschreven wordt als een tablet met een lage dosis. Artsen bevelen dit medicijn omdat er steeds meer patiënten aangeven dat het inderdaad werkt. Het medicijn moet nog wel goedgekeurd worden door de Amerikaanse Food and Drug Administration voor haaruitval.

YouTube @ William Gaunits Trichologist – Hair Loss Expert

Medicijn is spotgoedkoop

Als we de effectieve werking van deze medicijn in ogenschouw moeten nemen, dan zou je denken dat het heel erg duur is. Maar het tegendeel is waar, het gaat juiste om een goedkope medicijn. In het jaar 1988 werd het medicijn voor het eerst goedgekeurd in de vorm van een lotion. Toen was het primair bestemd voor mannen die te kampen hadden met haaruitval. Naderhand werd het ook gebruik door vrouwen. De lotion bleek toen niet zo populair te zijn omdat het onhandig was om aan te brengen. Patiënten moesten de lotion 4 uur op hun hoofdhuid laten staan. Als dit gebeurt is wordt Minoxidil afgebroken tot actieve enzymen in de haarzakjes. De groei van nieuwe haren wordt hierdoor gestimuleerd. De pillen die er nu zijn werken exact op dezelfde manier. Doktoren hebben dit door en bevelen dit aan patiënten die te maken hebben met haaruitval.

Bron: ladbible.com

Reisorganisatie biedt vliegtickets voor wereldreis aan voor €1000

Mensen zijn geschokt door de tekst van het liedje Macarena

Mensen zijn geschokt door de teksten van het liedje Macarena