in

Vrouw opgesloten voor het sturen van facebook-berichten aan de hond van haar ex-vriend

Stuurt hond van ex een bericht

Een vrouw uit Liverpool heeft gevangenisstraf gekregen nadat ze de hond van haar ex-vriend op Facebook had gemaild. Paula Higham, 38, dreigde haar ex-partner te vermoorden. En bedreigde ook zijn moeder door haar ‘ruw’ te noemen en te zeggen dat ‘ze er binnenkort slechter uit zal zien’.

Berichten sturen op het account van zijn hond

Higham verscheen op donderdag (12 januari) voor de Liverpool Crown Court, nadat ze een straatverbod had overtreden door haar ex te berichten via het account van zijn hond op Facebook. In augustus 2021 kreeg Higham van de familierechtbank een straatverbod opgelegd, waardoor ze geen contact mocht opnemen met haar ex. Ze kreeg ook een gevangenisstraf van een jaar, voorwaardelijk voor 18 maanden. En moest 100 uur onbetaald werk verrichten en 20 dagen rehabilitatie.

Higham nam echter nog steeds contact op met haar voormalige partner en stuurde hem een reeks “zeer onaangename” berichten. Slechts een week nadat het bevel was opgelegd, stuurde ze 13 afzonderlijke e-mails vanaf twee verschillende accounts op dezelfde ochtend in augustus 2021. Drie dagen later stuurde Higham vervolgens berichten naar haar ex via het account van zijn hond. Eén bericht luidde: “Wat is er met je moeder gebeurd? Ze ziet er erg ruw uit. Ze ziet er binnenkort slechter uit.” In een tweede stond te lezen: “Geniet van je weekend. Ik heb je naam en adres op het internet gezet, verkrachter.” Haar ex-vriend nam ook acht telefoongesprekken van Higham op, die met een geheim nummer waren gevoerd.

Beschuldigd van verkrachting

Ze beschuldigde hem ervan haar te hebben verkracht. En beweerde dat hij ‘viral’ was gegaan met de woorden: “Nu ben je echt f***ed.” Op 25 september 2021 belde Higham hem en zei: “De verkrachter heeft niets te zeggen, hè?” Vervolgens noemde ze hem een ‘f freak’ en dreigde hem te vermoorden. De rechtbank hoorde dat Higham twee van haar onbetaalde werkafspraken niet had bijgewoond, met aanhoudend alcoholmisbruik als reden door de aanklager. Maar tijdens haar afspraken zei aanklager mevrouw Baqri dat Higham een “verhoogd risico voor het personeel” vormde.

Verdediger Oliver Saddington zei: “Ze verontschuldigt zich via mij voor deze overtredingen.” Hij voegde er ook aan toe dat Higham doodsbedreigingen had ontvangen van een persoon die ze kende van toen ze als sekswerker werkte, en dat haar telefoonnummer was uitgelekt. Mr Saddington vervolgde: “De waarheid is dat ze nog steeds bang is en lijdt onder haar geestelijke gezondheid.

Bron: Ladbible

Beeld: Pexels

geen marvel fan

Vrouw wordt bruut afgewezen van een date, omdat ze niet van Marvel hield

Huis in brand steken

Vrouw steekt huis in brand na frustratie over Evri-robot