in

Bizarre TikTok trend: laat de reacties van zorgmedewerkers zien

Bizarre TikTok trend: laat de reacties van zorgmedewerkers zien
Beeld: Twitter @ OnlyRobBoss

Op TikTok kom je elke weer een nieuwe trend tegen. En momenteel gaat er een bizarre TikTok trend viraal waar artsen, zusters en ander gezondheidszorg personeelsleden hun reactie na de dood van hun patiënten op TikTok delen.

Bizarre TikTok trend

De nieuwe trend is bedoeld om licht te schijnen op hoe gezondheidszorg medewerkers geraakt worden in hun dagelijkse werkzaamheden. De video’s krijgen echter niet het lof waar op gerekend was. Want op Twitter werd er jammer genoeg misnoegen geuit over de virale bizarre trend. De makers van de video’s werden ervan beschuldigd het alleen voor ‘clout’ en aandacht te doen.

Een gebruiker gaf zelfs aan dat het een vorm van narcisme is. Een andere Twitter gebruiker zei sarcastisch:” Jeetje, een patiënt is overleden. Laat mij mijn telefoon erbij pakken en een video te maken om te laten zien hoe van slag ik ben”.

Mentale druk

De Daily Mail zegt dat verschillende TikTok accounts zich al bij de trend gevoegd hebben en laten zien hoe van slag zij zijn terwijl zij in de camera kijken of juist theatraal wegkijken. De negatieve reacties en kritiek op social media hebben er voor gezorgd dat enkele accounts de reacties onder hun video hebben uitgeschakeld terwijl sommige hun gehele account inmiddels al hebben verwijderd.

Het is vanzelfsprekend dat gezondheidszorg medewerkers het niet gemakkelijk hebben en het beroep vooral mentaal zwaar kan zijn. Het is daarom begrijpelijk dat sommige medici op een andere manier met de mentale druk omgaan dan anderen.

Bron: Ladbible

Beeld: Twitter @ OnlyRobBoss

Vrouw ontvangt ’s werelds eerste 3D-geprinte oor

11 foto’s die je gedachten de verkeerde kant op kunnen leiden