in

Echtpaar besluit permanent op cruiseschip te wonen nadat ze ontdekken dat het goedkoper is dan een hypotheek te betalen

cruiseschip
Beeld: Facebook/Pexels

Een stel heeft het leven op het droge verruild voor het zeilen op de zeven zeeën. Ze hebben namelijk besloten om permanent op een cruiseschip te wonen.

Permanent wonen op cruiseschip

Angelyn en Richard Burk uit Seattle vonden het goedkoper dan een hypotheek en hebben hun baan opgezegd voor een nieuwe start. Met elk slechts één koffer en een unieke woonkeuze verschilt het stel niet veel van Zach en Cody in The Suite Life on Deck – waarschijnlijk alleen zonder de chaos en Debby Ryan. Het leven van de Burk’s op zee begon in mei 2021 en volgens hun onderzoek is deze ongebruikelijke manier van leven op cruiseschepen veel prettiger voor hun portemonnee en bankrekening dan het afbetalen van een hypotheek. “We houden van reizen en we zochten naar een manier om tijdens ons pensioen voortdurend te reizen die financieel zinvol was.” vertelde Angelyn, een voormalig accountant, aan het Australische 7News een jaar nadat hun avontuur begon.

Angelyn en Richard zijn allebei in de 50 en ze realiseerden zich dat ze hun liefde voor reizen voor de rest van hun leven konden voortzetten voor slechts $62 AUD ($40 USD, £32) per dag. Tot nu toe zijn ze op en af verschillende cruiseschepen over de hele wereld gestapt, waaronder een 51-daagse reis van Seattle naar Sydney. Enkele van hun toplocaties waren Singapore, Italië, Canada en de Bahama’s. “Ons oorspronkelijke plan was om telkens een maand in een ander land te blijven en ons uiteindelijk terug te trekken op cruiseschepen als we ouder werden”, legt Angelyn uit. “We houden van reizen en we zochten naar een manier om tijdens ons pensioen voortdurend te reizen die financieel zinvol was.” Het stel leeft zuinig en dankzij hun loyaliteitslidmaatschappen en door te profiteren van de uitverkoop konden ze meteen met pensioen.

Geen negen tot vijf leven

Ze zijn niet van plan om weer op het vasteland te gaan wonen of een negen-tot-vijf leven te leiden. Angelyn vertelde CNN in april 2022 dat de gemiddelde kosten per dag 89 USD bedroegen, inclusief de prijs van hun kamer, eten, entertainment, vervoer, fooien, havengelden en belastingen. Volgens Zillow is de gemiddelde prijs voor een huis in Seattle $834.501. “Dit is ruim binnen ons pensioenbudget,” zei ze, en ze legde uit dat het maken van een aantal cruises hun fondsen heeft geholpen dankzij loyaliteitsprogramma’s. Het verhaal van het stel werd eerder gedeeld op Reddit en mensen zijn erdoor geobsedeerd.

“Mijn peetvader en zijn vrouw deden dit totdat ze overleden. Ze hebben bijna 20 jaar in het buitenland gewoond”, reageerde iemand. Een andere gebruiker schreef: “Er zijn oudere gepensioneerden die dit doen omdat er dokters aan boord van die schepen zijn en het kost minder dan verpleeghuizen. Ze zitten maandenlang op hetzelfde schip en gaan dan maandenlang naar een ander schip, gewoon heen en weer. “Als je je voor meer dan 3 maanden aanmeldt, geven de cruisemaatschappijen grote kortingen, dus het is veel goedkoper dan een enkele week die de meeste mensen zouden nemen.” Een derde was het er ook mee eens dat leven op een cruiseschip een bevredigend pensioenplan is: “Eten, medische zorg, schoonmaakservice, wasservice, allemaal voor minder dan de helft van wat een bejaardentehuis zou kosten. Het is waanzinnig.”

Bron: Unilad

dol

Deze tweeling die dol is op Barbie heeft meer dan $312,846 uitgegeven om op de iconische pop te lijken

boot

Man springt van een boot en zwemt om hulp aan te bieden bij massale vechtpartij die uitbreekt op kade