in

Vrouw ondergaat experiment waarbij honden teelvocht gebruikt wordt om haar eicel te bevruchten

teelvocht hond

Maja Smrekar, heeft voor haar controversiële project ervoor gekozen om haar eicel te laten combineren met het teelvocht van haar hond Byron. Hoewel de kunstenaar dit als een artistieke uiting ziet, veroorzaakt het bij tegenstanders verontrusting.

Experiment met teelvocht

De kunstenares, die bekend staat om haar controversiële projecten, heeft recent een menselijke eicel in een laboratorium laten bevruchten met het teelvocht van een Schotse bordercollie. Hoewel deze actie door velen als onverantwoord wordt beschouwd, benadrukt Smrekar dat de combinatie van menselijk en dierlijk genetisch materiaal niet levensvatbaar is.

Het project heeft veel aandacht gekregen en Smrekar heeft zelfs de prestigieuze Prix Ars Electronica ontvangen voor haar werk. Ondanks deze erkenning zijn er ook tegenstanders die vinden dat Smrekar de grens tussen dierenrechten en ethiek overschrijdt. Sommigen vinden haar acties walgelijk.

Ophef

Dit is niet de eerste keer dat Smrekar voor ophef heeft gezorgd. Eerder gaf ze al borstvoeding aan een puppy als onderdeel van haar werk waarin ze de zorgende relatie tussen hond en mens wilde benadrukken. Smrekar ziet deze acties als een uiting van haar artistieke visie, maar niet iedereen is het daar mee eens.

Bron: Zita

problemen

Vrouw onthult: ‘Mijn tatoeages zorgden voor problemen in mijn relaties’

paalacrobaat

Hond red paal acrobaat tijdens haar val