in

Slaapdeskundige waarschuwt tegen slapen met nat haar

haar
Beeld: Unsplash

Vrouwen die ’s avonds hun haar wassen, hebben twee opties: het op natuurlijke wijze laten drogen of het föhnen. Een slaapdeskundige waarschuwt echter waarom het vermijden van slapen met nat haar belangrijk is.

Met nat haar slapen

Max Stephens, oprichter van ‘De Slaap Checklist’, belicht de risico’s van slapen met nat haar. “Ten eerste is nat haar kwetsbaarder voor breuk. Het kan leiden tot pluizigheid en broosheid.” “Als je ’s nachts veel beweegt en draait, staat je haar onder constante druk. Deze druk kan leiden tot haarbreuk, en wanneer je haar nat is, is het risico op beschadiging veel groter dan wanneer het droog is.”

Risico’s

Er zijn echter nog meer risico’s verbonden aan deze gewoonte. “Vochtig haar kan de groei van bacteriën op bedden en kussens bevorderen, wat kan leiden tot acne en roos. Bovendien kunnen bacteriën ademhalingsproblemen veroorzaken als er schimmelvorming optreedt.” “Indien je echter gedwongen bent om met nat haar te gaan slapen, is het raadzaam om te investeren in waterdichte kussenslopen. Dit voorkomt dat vocht je kussens doordrenkt en voorkomt de ophoping van schadelijke schimmels en bacteriën.”

Stephens begrijpt enigszins waarom vrouwen ervoor kiezen om met nat haar te gaan slapen. “Ik begrijp het, het kost natuurlijk ook tijd om je haar te föhnen. Maar aan de andere kant, slapen met nat haar is niet alleen schadelijk voor je gezondheid, het vergt daarna ook meer tijd om het weer in model te krijgen.”

Bron: Leefspiritueel

borstimplantaten

Vrouw raakt volledig van slag nadat borstimplantaat ontploft

huis verkocht

Vrouw heeft haar huis verkocht om haar gezicht aan te passen: “haar verschijning oogt nu jeugdiger”