in

Vrouw met zeldzame water allergie laat zien hoe haar dag eruit ziet

Beeld: TikTok @niahselway

Niah Selway deelt op TikTok hoe het leven is met de medische aandoening ‘aquagene pruritus’, waardoor haar huid hevig jeukt en brandt bij blootstelling aan water.

Allergisch voor water

“Als je allergisch bent voor water, is elke wasbeurt heel moeilijk”, zei Selway in een van haar video’s. Om te douchen, zegt ze dat ze eerst haar temperatuur, bloeddruk en hartslag controleert. Ze legt uit dat de reden dat ze haar temperatuur, bloeddruk en hartslag moet controleren voor en na het douchen, is om te zien of ze gevaarlijke niveaus hebben bereikt. Tijdens haar demostratie douche video, sprong haar temperatuur in minder dan 20 minuten van 32 graden naar 40 graden Celsius.

Nadat ze haar vitale functies had gecontroleerd, zei Selway dat ze een droge borstel gebruikt om de lagen dode huid te verwijderen. Hoewel het pijnlijk kan zijn, zegt ze dat het een waardevolle stap in haar routine is om haar huid goed te exfoliëren. Binnen vijf tot tien minuten nadat ze onder de douche was gesprongen om zich te wassen met producten voor gevoelige huid, zei Selway dat ze pijn en jeuk begint te krijgen die meestal meer dan een uur aanhoudt.

@niahselway PART 2 – How I bath when I’m allergic to water 😳 #fyp #aquagenicpruritus ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Pijnstillers

Na de douche zei Selway dat ze haar huid hydrateert en in bed moet liggen om de pijn te verzachten. In ernstige gevallen neemt zij pijnstillers om de pijn te verlichten. “Ik kronkel letterlijk gewoon in mijn bed totdat de pijn stopt en ik me uitgeput begin te voelen”, aldus Niah.

Om haar pijn te verlichten geeft ze aan dat ze ook een mix van antihistaminica, vochtinbrengende middelen en behandelingen van artsen gebruikt, maar er is niet één manier om aquagene pruritus te behandelen.

@niahselway My hair wash routine 🧤 (severe water allergy edition) #fyp #allergictowater #aquagenicpruritus #niahselway #hairwashday #hairwashroutine ♬ Body – Instrumental – Summer Walker

Bron: Ladbible

Beeld: TikTok @niahselway

Klein meisje verstoort de 'orde' op een hilarische manier in business class van een vlucht

Klein meisje verstoort de ‘orde’ op een hilarische manier in business class van een vlucht

22- Jarige onthuld dat iedereen denkt dat ze op het geld van haar 57-jarige vriend uit is