in

LOLLOL

Olifant deelt tik uit aan vervelende toeriste die zijn rust verstoort

olifant

Een video van een olifant die een toeriste een tik geeft met zijn slurf, heeft op sociale media tot veel ophef geleid. De beelden tonen een olifant die rustig aan het grazen is, terwijl een toeriste blijft storen en foto’s maakt. Op een gegeven moment lijkt de olifant genoeg te hebben van het gedrag van de vrouw en deelt hij een tik uit met zijn slurf.

Olifant deelt tik uit

Het incident vond plaats in een natuurreservaat in Thailand, waar olifanten vrij rondlopen en in hun natuurlijke habitat leven. Toeristen kunnen het reservaat bezoeken om de olifanten te zien en te voeren. Maar ze worden geadviseerd om een veilige afstand te bewaren en respectvol met de dieren om te gaan.

Helaas zijn er altijd toeristen die deze richtlijnen negeren en de dieren blijven storen. In dit geval lijkt de toeriste de olifant te hebben benaderd en gestoord terwijl hij aan het eten was. De olifant gaf haar een tik om haar af te schrikken en haar duidelijk te maken dat ze hem met rust moest laten.

Gevangenschap

Het incident roept vragen op over de grenzen van mens-dier interacties in toeristische attracties. Hoewel het bezoeken van olifantenkampen en reservaten voor veel toeristen een hoogtepunt van hun reis kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat deze dieren in gevangenschap leven. Ze worden vaak getraind om te gehoorzamen aan menselijke commando’s. Dit kan leiden tot stress, angst en agressie bij de dieren. Vooral als ze worden gestoord of uit hun comfortzone worden gehaald.

Het is daarom van cruciaal belang dat toeristen zich bewust zijn van de impact van hun gedrag op de dieren. En ze moeten zich houden aan de voorschriften van de parken. Door respectvol met de dieren om te gaan en de richtlijnen te volgen, zorgen we ervoor dat deze majestueuze wezens kunnen blijven leven in hun natuurlijke omgeving. Zo worden ze dan niet gestoord of mishandeld.

Bron: Mancho

orang-oetan

Toeriste aangevallen door orang-oetan die haar “meloenen” vastgrijpt

eten niet bezorgd

Bezorger gaat terug om vrouw te confronteren die beweerde dat hij haar eten nooit had bezorgd