in

Vrouw laat bekende iPhone ‘hack’ zien die je leven kan redden in een noodgeval

Beeld: TikTok

Een vrouw laat een iPhone ‘hack’ zien waarvan veel gebruikers niet lijken te weten dat hij bestaat. En deze hack kan je leven redden in geval van nood.

Bekende iPhone hack

Ze vertelde haar TikTok volgers dat ze het zo snel mogelijk op hun Apple apparaat moeten installeren, als ze dat nog niet hebben gedaan, omdat het zo handig is als je in gevaar bent. De hackvideo is helemaal viraal gegaan, met meer dan 11 miljoen views op het account met slechts 9.000 volgers. Ze onthulde dat ze het trucje aan mensen had laten zien en dat ze het niet wisten – dus nu deelt ze het met nog meer mensen. Voor haar is het een heel belangrijke functie vanwege de fobie die ze onthulde: “Ok jongens, ik ben constant bang om ontvoerd te worden. Ontvoerd worden is mijn grootste angst.”

Voor het geval je niet hebt geraden wat het is, of geen idee hebt waar ze het over heeft, laat het haar uitleggen. “Dus als je een iPhone hebt en je klikt vijf keer op de aan/uit-knop, dan gaat hij naar een soort noodreactiesysteem,” legt ze uit. “En dan staat er ‘noodoproep SOS’ en dan belt het meteen, als je het loslaat en niet op annuleren drukt zoals ik net deed, automatisch de hulpdiensten. “Je kunt je mensen voor noodgevallen instellen en het stuurt ze automatisch een bericht dat je hulp nodig hebt en het stuurt ze je locatie waar je bent.” De medepresentatrice van de vrouw was net zo onder de indruk van de functie, waarvan zij ook niet wist dat die bestond.

@_storiesoftiktok Everyone set this up ASAP this could save lives. #lifechanging #fyp #foryou #foryoupage #iphone ♬ original sound – tiktok stories

Emergency SOS

Je kunt dit op je iPhone instellen door naar instellingen te gaan en dan naar Emergency SOS. Hier kun je de instellingen voor de noodoproep met vijf drukken op de knop aanzetten, evenals ‘Bellen met vasthouden en loslaten’. Deze begint af te tellen en laat een alarm horen als je de zijknop en een van beide volumeknoppen ingedrukt houdt. Als je na het aftellen de knoppen loslaat, worden de hulpdiensten gebeld.

Andere gebruikers hadden het over ‘Android doet het ook’, want sommige TikTok-gebruikers schreven: “Wat? Dit heb ik nog nooit gehoord.” Sommigen zeiden ook: “Ik doe dit de hele tijd zonder het te proberen lol.” En één gebruiker herinnerde zich hilarisch: “Ik deed dit per ongeluk op Splash Mountain in Disney en het belde al mijn alarmnummers, de politie en stuurde een opname van mij schreeuwend & mijn locatie.”

Bron: Unilad

Man stomverbaasd nadat hij wakker werd en bijna $70.000 op zijn rekening gestort zag staan

niets verkeerds gedaan

Vrouw gefilmd met zoenende agent houdt vol dat ze ‘niets verkeerds’ heeft gedaan