in

Vrouw klaagt haar moeders arts aan, omdat hij heeft toegelaten dat ze geboren werd”

Vrouw klaagt haar moeders arts aan, omdat hij heeft toegelaten dat ze geboren werd"
Beeld: Instagram @evie.toombes

Het komt vaak voor dat mensen zeggen dat ze wensen dat ze nooit geboren waren, vooral als ze ongelukkig zijn of pijn lijden. Maar om naar de rechter te stappen is echter iets nieuws. De twintigjarige Evie Toombes heeft de arts van haar moeder aangeklaagd, omdat hij heeft toegelaten dat ze geboren werd. En deze zaak kan namelijk als baanbrekend omschreven worden.

Ernstige aandoening

Evie Toombs staat bekend om haar prestaties als amateur-springster. Sinds haar jeugd is ze verliefd op paarden, en ze neemt het op tegen zowel gehandicapte als valide ruiters. Ze is nu een ambassadeur voor de sport in haar gemeenschap.

Ze is zich bewust van het feit dat haar leven bevredigend en opwindend lijkt. Maar de dagelijkse worstelingen die ze doormaakt zijn niet bekend bij het publiek. Evie leeft met de chronische ziekte Spina Bifida. Het is ernstige aandoening waarbij een deel van het ruggenmerg blootligt door een gat in de ruggengraat. De aandoening leidt tot blijvende invaliditeit en afhankelijkheid van medicijnen en medische apparatuur.

Arts aanklagen

In november 2021, twintig jaar na haar geboorte, besloot Evie een unieke schadezaak aan te spannen. Ze klaagde de huisarts van haar moeder, Dr. Philip Mitchell, aan voor onrechtmatige conceptie. Volgens Evie verzuimde dokter Mitchell haar moeder, Caroline Toombs, het juiste advies te geven over de noodzaak vitale supplementen te nemen toen zij probeerde om zwanger te raken. Het supplement foliumzuur helpt het risico op Evie’s aandoening te minimaliseren.

Als Caroline’s arts dit had uitgelegd, zou ze hebben gewacht met zwanger worden totdat ze met het supplement kon beginnen. Rechter Rosalind Coe was het eens met de feiten die Evie naar voren bracht en gaf haar gelijk. “Als ze het juiste advies had gekregen, zou ze haar pogingen om zwanger te worden hebben uitgesteld. In de gegeven omstandigheden zou er een latere conceptie zijn geweest, die zou hebben geresulteerd in een normaal gezond kind,” zei rechter Coe over de zaak. Daardoor heeft Evie nu recht op een aanzienlijke schadevergoeding. Evie’s advocaat noemde geen specifiek bedrag, maar verklaarde dat het bedrag groot genoeg zou zijn om de kosten van Evie’s levenslange medische en zorgbehoeften te dekken.

Bron: Thoughtnova

Beeld: Instagram @evie.toombes

Vrouw met 11 kinderen van 8 verschillende vaders reageert op mensen die haar een ‘slechte moeder’ noemen

Vriendin gaat helemaal “los” als haar vriend te lang naar een andere vrouw kijkt