in

Vrouw die $ 10 miljoen loterij jackpot won en verloor adviseert dat je niemand moet vertrouwen

loterij
Beeld: Unsplash

Een loterij winnares heeft openhartig verteld hoe haar leven er nu uitziet, nu ze weer aan het werk is gegaan nadat ze haar winst had uitgegeven.

Loterij

We hebben allemaal wel eens gezegd wat we zouden doen als we een grote winst in de loterij zouden maken. Het is een leuke fantasie om je in te verliezen en je alle wilde dingen voor te stellen die we zouden kunnen doen of kopen. Voor mezelf zou ik, puur egoïstisch gesproken, naast het afbetalen van mijn studieleningen, vooral reizen en een mooi huis kopen, misschien een klein Tudorhuis. Als luxe, misschien beginnen met het verzamelen van zeldzame boeken en manuscripten. Dat zou mooi zijn. Sharon Tirabassi, 35, uit Hamilton in Ontario kon de ingebeelde fantasie uitleven over waar we het geld aan zouden uitgeven als we de loterij zouden winnen.

In 2004 kocht ze een Lotto Super 7-ticket, om vervolgens een verbluffende $10 miljoen te winnen toen haar getallen tegen de verwachtingen in opdoken. Het was vooral goed omdat Tirabassi als kind in verschillende opvanghuizen was opgegroeid en nu miljonair was. De winst ging echter niet gepaard met een financieel adviseur om de enorme nieuw verworven rijkdom te helpen beheren. Een vermogen van die omvang beheren is geen sinecure. Er zijn gespecialiseerde adviseurs, accountants en banken zoals Coutts, die onlangs in het nieuws kwamen, die kunnen helpen. Helaas voor Tirabassi kreeg ze dit advies niet en ging ze over tot een enorme uitgavegolf met huizen, auto’s, designerkleding en uitbundige feestjes.

Leningen

Tirabassi gaf ook leningen aan vrienden en familie en hielp buren met hun huur. Ze geeft toe dat ze slechts af en toe naar haar banksaldo keek en zich geen zorgen maakte omdat er zoveel nullen op stonden. Ze vertelde het aan de Toronto Star: “Je denkt toch niet dat het (op dat moment) weggaat?” Uiteindelijk keek ze echter en zag dat haar saldo was gedaald tot $750.000, dus het was tijd om de boel in toom te houden. Nu huurt Tirabassi een huis met haar man en twee kinderen en heeft ze een parttime baan. Ze zegt dat ze op deze manier veel gelukkiger is. Bovendien is er nog een flinke som geld over dat in een fonds is gestopt voor haar kinderen als ze 26 worden.

Haar man Vinny vond het niet erg om terug te gaan naar het normale leven. Hij zei: “Ik heb mijn hele leven zo geleefd, ik ben nooit rijk geweest. We zijn zo opgegroeid, dus we zijn eraan gewend.” Vinny voegde eraan toe dat het geld haar veel hoofdpijn had bezorgd en dat ze er vrienden door was kwijtgeraakt, waarbij Tirabassi bleef denken dat ‘geld de wortel van alle kwaad is’. Hij zei: “Vrienden die ze al lang niet meer gesproken had, belden aan. Met geld koop je geen geluk.” Ze hadden ook wat advies voor mensen die de loterij winnen, waarbij ze erop aandrongen om alleen familie te vertrouwen en hun winst zoveel mogelijk voor zichzelf te houden.

boot

Man springt van een boot en zwemt om hulp aan te bieden bij massale vechtpartij die uitbreekt op kade

blote voeten

Vliegtuigpassagier scheldt ‘vervelende’ vrouw uit die blote voeten op haar armleuning zette