in

Vrouw beweert dat ze weer kan lopen door het volgen van een veganistisch dieet

Beeld: Facebook @Kate Dunbar


In ieders leven zijn er momenten vol uitdagingen waarin het lijkt alsof opstaan onmogelijk is, alsof je in een diepe afgrond bent gevallen zonder enige hoop om eruit te klimmen. Dit kan vooral het geval zijn wanneer je te maken hebt met een ziekte, waarbij je de neiging hebt om het te accepteren en de gevolgen ervan te aanvaarden. In dergelijke situaties is het echter belangrijk om moed te blijven houden, niet ontmoedigd te raken en er alles aan te doen om het te bestrijden.

Neerwaartse spiraal

De hoofdpersoon van dit verhaal heeft precies dat gedaan. Hoewel ze aanvankelijk in een neerwaartse spiraal terechtkwam, wist ze zich snel te herstellen, voornamelijk dankzij het volgen van een veganistisch dieet. Ze beweert dat dit dieet haar niet alleen in staat stelde om weer te kunnen lopen, maar zelfs om te rennen. Laten we in detail bekijken wat er precies is gebeurd.

Kate Dunbar is een 59-jarige vrouw uit Hunstanton, Engeland. Plotseling begon ze pijn te ervaren, zonder te begrijpen wat er met haar aan de hand was. Ze had last van hevige gewrichtspijn die haar leven beïnvloedde, waardoor ze nauwelijks kon lopen.

Hoe het allemaal begon

“Het begon allemaal met intense rugpijn die steeds erger werd. Uiteindelijk verspreidde de vreselijke pijn zich naar al mijn gewrichten, inclusief mijn voeten, knieën en schouders. Ik kwam op een punt waarop ik gedwongen werd om talloze pijnstillers te nemen. Ik kon niet uit bed komen en lopen was een uitdaging. Het bleek dat ik artritis had, en als ik niets zou doen, wist ik dat de pijn ondraaglijk zou worden.” Ondanks de pijn merkte ze op dat sommige voedingsmiddelen haar beter deden voelen, terwijl andere juist slechter. Om deze reden besloot ze een veganistisch dieet uit te proberen om te zien of ze zich beter kon gaan voelen.


Later kreeg ze het advies om een ‘eliminatiedieet’ te proberen en ontdekte ze dat haar pijn verergerde wanneer ze rood vlees en kaas consumeerde. Op dat moment kwam de Vegan Society op haar pad en na grondig onderzoek besloot ze een veganistisch dieet te omarmen. Dankzij deze nieuwe voedingswijze verminderden haar pijnen en niet alleen kon ze weer lopen, maar begon ze ook met hardlopen. “Ik begon me steeds beter te voelen. Op een dag, terwijl ik mijn honden uitliet, begon ik spontaan een stukje te rennen. Ik was verrast dat mijn gewrichten het aankonden. Sindsdien ben ik niet meer gestopt met rennen.”

Bron: Curioctopus

stiefkinderen

Opschudding veroorzaakt door stiefkinderen na besluit van stiefmoeder om haar erfenis aan papegaai na te laten

Passagiers

“Luchtvaartmaatschappij implementeert gewichtscontrole voor alle passagiers vóór instappen”