in

Voor zwangere vrouwen is er nu een MP3 speler om muziek te delen met hun kindje

Een nieuw muzieksysteem is ontworpen om rustgevende deuntjes rechtstreeks naar de tere oren van de meest delicate van luisteraars te leveren: ongeboren baby’s. Het Ritmo zwangerschapsgeluidssysteem wordt rond de buik van de aanstaande moeder gewikkeld en speelt muziek af in de baarmoeder via vier luidsprekers.

Ritmo

Volgens de ontwerpers vertonen ongeboren baby’s al vanaf 17 weken zwangerschap tekenen van ‘reactief luisteren’. En zij beweren dat het afspelen van muziek op een foetus de ‘bouwstenen’ kan leveren voor toekomstige muzikale vaardigheden en intellectuele ontwikkeling. Het nieuwe apparaat die kan worden aangesloten op een mp3-speler, zou moeders en baby’s in staat kunnen stellen om “de zintuiglijke en emotionele ervaring van hechting door middel van geluid en muziek” te delen. Ritmo werd uitgevonden door een vader van twee kinderen Oren Oz, nadat zijn vrouw moeite had om muziek af te spelen voor haar ongeboren kind tijdens haar tweede zwangerschap.

De 34-jarige zei: “Ritmo is geboren uit mijn frustratie over de worsteling van mijn vrouw om een comfortabele positie te vinden waarbij de luidsprekers stil konden blijven staan. Het was onmogelijk voor haar om op haar mobiel te zijn en tegelijkertijd de maximale flexibiliteit te hebben om haar eigen geluid te kiezen. Geen van de bestaande oplossingen op de markt leek geschikt qua ontwerp, technologie en functionaliteit. ‘Ritmo werd gecreëerd om geluid veilig in de baarmoeder af te leveren, rekening houdend met de unieke akoestische omgeving van de baarmoeder.’

Het systeem

De heer Oz zei dat hij en zijn team van fulltime ouders bij de Nuvo Group de gadget hebben ontworpen met zowel de foetus als het comfort van de moeder in het achterhoofd. De twee paar luidsprekers zijn ingebed in een rekbaar stoffen kussentje dat rond de buik past en onder de kleding kan worden gedragen. Het systeem wordt aangesloten op een mp3-speler en het geluid wordt op drie manieren gesplitst, twee arrays van luidsprekers en oortelefoons voor de moeder om mee te doen. Volgens de heer Oz ontstaat zo een “auditorium in de baarmoeder en krijgt de baby een veilig geluid ongeacht de positie van zijn hoofd in de baarmoeder”.

De uitvinder uit South Carolina (VS) voegt daaraan toe: “De sleutel tot het systeem is de real-time regeling van de geluidsweergave naar de luidsprekerarrays. We proberen mensen niet op te voeden om tijdens de zwangerschap muziek af te spelen, maar we bieden alleen een betere oplossing voor degenen die dat al doen. ‘Ritmo kan nu een ongeëvenaarde bindingservaring bieden voor zowel ouder als kind door middel van muziekgeluid en stemgeluid.’ Als je interesse hebt in het Ritmo zwangerschapsgeluidssysteem kan je die aanschaffen via deze website.

Bron: Dailymail

Beeld: YouTube ritmobynuvo

Deze Vader-to-be wordt verrast in photo booth met resultaat een emotionele fotoshoot

89-jarige grootmoeder is bruidsmeisje bij huwelijk prachtig om te zien