in

Vrouw onthuld hoe ze op zesjarige leeftijd twee dagen alleen overleefde in het bos

bos

Een vrouw raakte op 6-jarige leeftijd in totaal twee dagen vermist, maar slaagde erin om zichzelf in leven te houden zonder eten of drinken in het bos. Nu 27 jaar oud, heeft ze verteld hoe ze heeft overleefd.

Overleven in het bos

Op 29 april 2001 ging de zesjarige Haley Zega op een wandeltocht met haar grootouders in het Ozark National Forest, Arkansas, VS. Ze raakte van hen gescheiden toen ze ‘moe en chagrijnig’ werd nadat haar was verteld dat ze niet naar een waterval mocht gaan en daarom een andere weg nam dan zij. Zega heeft altijd ‘kalm’ kunnen blijven in ‘extreme levensbedreigende situaties’, zelfs op zesjarige leeftijd. En ging meteen in ‘probleemoplossende modus’.

Ze herinnerde zich: “Vanaf het moment dat ik verdwaald was, had ik deze denkbeeldige vriend, Alicia, die me kalm hield en op koers hield en niets dan een positieve aanwezigheid voor me was terwijl ik vermist was.’’” Er waren momenten dat ik daar niet wilde zijn en de nachten waren behoorlijk moeilijk, omdat ik alleen was in het donker, zonder iets’’ vertelt Zega die zich bevond het meest landelijke gebied tussen de Appalachian Mountains en Rocky Mountains.” Ik had het niet naar mijn zin, maar het kwam nooit in me op dat het niet goed zou komen.”

De 27-jarige geeft echter toe dat als ze ‘jonger’ was geweest, ze waarschijnlijk ‘was gaan zitten en huilen’ in plaats van door het bos te trekken op zoek naar hulp. Zo reisde Zega af langs de rivier in de hoop een benzinestation te vinden en haar ouders daar te kunnen bellen. “Ik hallucineerde familieleden in de bomen en een vallei met flamingo’s, wat volgens mij een interessante piek is in mijn psyche,” legt ze uit.

bos

Zoektocht

Zega vond een grot om in te slapen op haar tweede nacht van vermissing voor zij uiteindelijk gevonden door twee mannen genaamd William Jeff Villines en Lytle James. De twee mannen waren afgeweken van de zoektocht met 1.000 personen en helikopters die op zoek waren naar Zega. Helikopters hadden boven haar hoofd gecirkeld op zoek naar het kleine meisje in ‘een grijs shirt’ en ‘zwarte shorts’. De 27-jarige zegt: “Ik geloof oprecht dat mensen bereid zijn om te helpen en dat heeft me geholpen om een positieve houding te behouden wanneer dingen in het verleden niet goed zijn gegaan.”

“Hoewel ik het nooit meer zou willen meemaken en het niemand zou toewensen, zou ik zeggen dat het over het algemeen een positieve impact op mijn leven heeft gehad” zegt Zega over haar ervaringen tijdens de twee dagen. “Ik probeer te laten zien dat ik, ja, een vermiste kind was, maar dat is niet alles wat ik ben, ik word er niet door gedefinieerd” vervolgt ze.

Bron: Ladbible.com

Afbeeldingen: SWNS

goederen

Vrouw verdiende € 582.000 aan terugbetalingen voor gestolen goederen uit winkels

Vrouw geeft €12526.98 uit om auto te leren rijden: 'Slaagt pas na 960 pogingen!'

Vrouw geeft €12526.98 uit om auto te leren rijden: ‘Slaagt pas na 960 pogingen!’