in

Vliegtuigpassagier opent nooddeur tijdens landing en ervaart doodsangst

nooddeur
Beeld: Pexels/ Twitter @AviationSource


Een vliegtuigpassagier is in Zuid-Korea gearresteerd nadat hij tijdens de landing de nooddeur van de vlucht had geopend. Gelukkig is het vliegtuig veilig geland en hebben alle passagiers het incident overleefd, hoewel sommigen naar het ziekenhuis zijn gebracht voor verdere controle.

Nooddeur geopend

De vlucht van Asiana Airlines vertrok op vrijdag om ongeveer 11:45 lokale tijd vanaf het Zuid-Koreaanse Jeju-do-eiland. Ongeveer een uur later opende een mannelijke passagier een van de nooddeuren terwijl het vliegtuig aan het landen was op het vasteland. Op dat moment bevond het vliegtuig zich op een hoogte van 250 meter boven de grond. Een video die op sociale media circuleert, laat zien hoe de wind via het ontstane gat aan de linkerkant van het vliegtuig tegen de passagiers in beukt.

Alle 194 passagiers hebben de vlucht overleefd, ondanks de landing met een open deur. Sommigen van hen vielen flauw, terwijl twaalf anderen ademhalingsproblemen hadden. Na de landing werden ze overgebracht naar het ziekenhuis, aldus lokale media. Hun toestand is niet kritiek en het lijkt erop dat ze last hadden van hyperventilatie.

Getuige

Volgens getuigen kon het cabinepersoneel de man niet stoppen omdat het vliegtuig op het punt stond te landen. De man zou zelfs hebben geprobeerd uit het vliegtuig te springen nadat hij de deur had geopend. “Mensen om hem heen grepen hem vast en trokken hem naar binnen”, vertelde een getuige. Een andere passagier beschreef de paniek die aan boord ontstond. “Het was chaotisch. Mensen in de buurt van de deur leken flauw te vallen. Stewardessen riepen via de luidsprekers of er artsen aan boord waren”, aldus een man tegen persbureau Yonhap. “Ik dacht dat het vliegtuig zou ontploffen. Ik dacht dat ik zou sterven.”

Er waren ook schoolkinderen aan boord van het vliegtuig, op weg naar een sportevenement. De moeder van een leerling verklaarde dat “de kinderen beefden, huilden en bang waren”. Op dit moment heeft de 33-jarige verdachte nog geen verklaring afgelegd voor zijn daden, volgens de politie. Hij was echter nuchter op het moment van zijn arrestatie. Een ambtenaar merkte op: “Het is moeilijk om een normaal gesprek met hem te voeren.” Het motief van de misdaad zal worden onderzocht en hij zal worden gestraft.

Bron: Zita

Beeld: Twitter @AviationSource

Moeder boos nadat haar dochter haar geknipt is bij de kinderopvang

duiken in zwembad

Deze kat zorgt voor flink wat paniek door in het zwembad te vallen