in

Slaapexpert legt brute reden uit waarom je nooit zonder kleren moet slapen

Beeld: Pexels

Een slaapexpert heeft de extreem grove reden uitgelegd waarom je nooit naakt moet slapen. En we denken best wel dat het veilig is om te zeggen dat we allemaal onze unieke slaapgewoonten hebben. Sommigen hebben een lamp nodig om het niet te donker te maken, terwijl anderen liever een beetje lawaai op de achtergrond hebben om hen te helpen in slaap te vallen. En sommige mensen kunnen gewoon geen goede nachtrust krijgen zonder helemaal naakt tussen de lakens te liggen. Maar een expert van het Shut Eye TikTok-account heeft uitgelegd waarom slapen zonder kleren eigenlijk een beetje riskant kan zijn.

Dit is waarom je nooit commando moet slapen

Zoals te zien is in de clip hierboven, zegt hij: “Hier is waarom je nooit commando moet slapen. De gemiddelde persoon scheurt er 15 tot 25 keer per dag een af, en dit kan gebeuren als je slaapt. “Een wetenschappelijke studie heeft bewezen dat elke keer dat je op de claxon piept, je een kleine hoeveelheid fecaal materiaal spuit.” De uitdrukking ‘het bed uitspitten’ komt onmiddellijk letterlijk in ons op. Vervolgens plugde hij een smartphone-app met de naam ‘shuteye’, waarmee je kunt achterhalen wat je in je slaap hebt gedaan, of dat nu scheten liet, praatte of bezig was te snurken. Natuurlijk gingen mensen naar de commentaren met hun mening over de beweringen van de deskundige en sommigen leken niet al te gefrustreerd te zijn.

@ShutEye: Sleep Tracker

Get a good night‘s sleep and learn your patterns with Sleep Tracker.

♬ Promoted Music – ShutEye: Sleep Tracker

Voor- en nadelen

Wat betreft de voor- en nadelen van naakt slapen, is er volgens de Sleep Foundation “niet veel wetenschappelijk onderzoek dat de effecten van naakt slapen bestudeert, of betrouwbare gegevens over welk percentage van de mensen in de VS naakt slapen”. Maar een andere man die zichzelf ‘Amerika’s Slaapdokter’ noemt, is van mening dat ’s morgens op de altijd zo verleidelijke snooze-knop tikken ‘een vreselijk idee’ is. Dr. Michael Breus Ph.D (@thesleepdoctor) is er zeker van dat we ’te lang in bed blijven liggen’ en stelt de vraag ‘wordt u moe wakker?’.

Hij deelde de video met zijn 47.000 volgers en onthulde: “Veel van mijn patiënten vertellen me dat ze ’s ochtends vier tot zes keer op de snooze-knop drukken. “Dit is een vreselijk idee. Vergeet niet dat de gemiddelde snooze-knop ongeveer zeven tot negen minuten lang is. Dit geeft je hersenen niet de tijd die ze nodig hebben om weer in diepe slaap te komen, en je laatste 30 tot 60 minuten slaap zijn gebroken en gefragmenteerd. “Probeer in plaats daarvan je alarm in te stellen op de laatst mogelijke tijd dat je moet opstaan of als je net genoeg tijd hebt om de snooze-knop een keer in te drukken.”

Bron: Ladbible

Beeld: TikTok

7 make-up tips die jouw huid met sproetjes nóg beter tot z’n recht doen komen.

Deze tandarts deelt enge reden waarom je nooit ijs moet eten