in

Vader verbreekt wereldrecord na 3.200 push-ups in een uur

push-ups

Een Australische vader heeft het wereldrecord voor de meeste push-ups in één uur verbroken. En dat allemaal in de hoop zijn eenjarige zoontje te inspireren.

3.200 push-ups in een uur

Lucas Helmke, 33, deed maar liefst 3.206 push-ups in slechts één uur gemiddeld 53 push-ups per minuut, of iets minder dan één per seconde. Dat is geen gemakkelijke prestatie, vooral als elke push-up perfect moet zijn om te voldoen aan de normen van het Guinness World Records. Dat betekent geen knieën buigen of scharnieren bij de taille. Minstens een hoek van 90 graden maken bij de elleboog bij het neerlaten en de armen volledig recht houden bij het opdrukken. Slechts 34 van Lucas push-ups werden afgekeurd vanwege een verkeerde vorm.

Dat is slechts één procent van zijn totale aantal push-ups, wat indrukwekkend is als je bedenkt hoe snel hij moest gaan om dat record te breken. Nadat hij de afgelopen twee tot drie jaar had getraind om het record te breken, ging de kersverse vader de uitdaging aan in zijn plaatselijke sportschool Iron Underground in Brisbane.

Strategie

De strategie van Lucas was om de push-ups op te delen in sets van 30 seconden. In elke set probeerde hij 26 push-ups te doen. Maar volgens Guinness World Records overtrof hij dat doel met gemiddeld 26,7 push-ups per 30 seconden. Zijn record verslaat het vorige record van 3.182, dat in april 2022 werd gevestigd door Daniel Scali, een andere Australische man.

Na het breken van een Guinness World Record vooral zo’n fysiek zwaar record zou je denken dat je klaar bent om het voor gezien te houden, maar Lucas is nog lang niet klaar. Hij is van plan om vanaf nu elk jaar een record te breken. “Dit wordt het eerste record dat ik wil vestigen van een aantal andere push-up records,” vertelde de vader, die accountant is van beroep, aan Guinness World Records.

“Daarna op naar andere fysieke records.” Na het verwelkomen van zijn eerste kind legde Lucas uit dat hij deze uitdaging voor zichzelf wilde aangaan om zijn eenjarige zoon ‘inspiratie te bieden’ en hem te laten zien dat ‘niets onmogelijk is’.

Bron: Ladbible

Geadopteerde man ontdekt iets levensveranderend: 'Zijn vrouw en moeder van zijn kinderen blijkt zijn bloedeigen zus te zijn!'

Geadopteerde man ontdekt iets levensveranderend: ‘Zijn vrouw en moeder van zijn kinderen blijkt zijn bloedeigen zus te zijn!’

raam

Dit is waarom door een raam duiken heel slecht is voor je gezondheid