in

Dronken man belt 68 keer het alarmnummer vanuit zijn bed

We hebben allemaal wel eens iets gedaan in een dronken bui, waar we achteraf misschien spijt van hadden. Een dronken man uit Newark riskeerde echter een gevangenisstraf met zijn capriolen in een beschonken bui.

Dronken in bed

De politie van Nottinghamshire in Newark had hun handen vol aan een dronken man, die in 90 minuten maar liefst 68 keer naar de meldkamer belde. Eenmaal aan de telefoon, hing de man weer op als de agenten hem vroegen wat er aan de hand was. Om er toch zeker van te zijn dat de man niet in gevaar was, besloten agenten hem een bezoekje te brengen. Daar aangekomen stonden zij versteld van hun vondst. De man lag namelijk gewoon in bed en had helemaal geen hulp nodig.

Verspilling

Naar aanleiding van het voorval deed de lokale politie van Nottinghamshire het verzoek aan de bewoners om alleen het alarmnummer te bellen bij een noodgeval. Christopher Sullivan, hoofdinspecteur van de politie van Nottinghamshire, zei: “Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het aantal hoax of ongepaste telefoontjes dat we onlangs hebben ontvangen.” De hoofdinspecteur voegde eraan toe dat het zo maar kan zijn dat anderen misschien echt in levensbedreigende situaties kunnen zitten en zo de kostbare tijd van de wetsdienaars verspillen. “We naderen nu een van onze drukste tijden van het jaar, Kerstmis, en er staat veel druk op onze service.”

Misbruik maken van een ‘nep’ oproep naar het alarmnummer is overigens een strafbaar feit en indien schuldig bevonden kan een boete of zelfs gevangenisstraf worden opgelegd aan de beller. In Newark staat de maximumstraf van maximaal zes maanden gevangenisstraf of een boete van £ 5.000 op het misbruik maken van het alarmnummer. Onduidelijk is of de man daadwerkelijk een boete of erger heeft gekregen of er met een waarschuwing vanaf is gekomen.

Bron: Ladbible

Beeld: Twitter: @nottspolice

Streamer’s poging om te barbecueën in zijn kamer eindigt in een ramp

Vrouw regelt triootje voor echtgenoot, maar beseft dat ze lesbisch is

Vrouw regelt triootje voor echtgenoot, maar beseft dat ze lesbisch is