in

Vader loopt hand in hand met zijn autistische zoon en wordt beladen met negatieve opmerkingen

Danny Valdebenito uit Cuba, is de vader van Tomás, een jongen die lijdt aan het autismespectrumstoornis. En zijn zoon wordt vaak beladen met negatieve opmerkingen.

‘Vreselijke ervaring’

Onlangs, beschreef Danny een zeer slechte ervaring die hij had toen hij hand in hand met zijn zoon liep op Facebook: “Wat een vreselijke ervaring is het om hand in hand te lopen met mijn zoon met ernstig autisme, in Ñuble, en moeten luisteren naar de discriminerende opmerkingen van mensen die hun mening niet voor zichzelf houden”, zei Danny.

Veel lezers steunden Danny en zoon, en drongen er bij hen op aan om de wrede opmerkingen niet persoonlijk aan te trekken. Hoewel Danny zich ervan bewust is dat er kwaad in de wereld bestaat, wilde hij toch reageren op de negatieve opmerkingen, omdat hij en zijn zoon beide niet immuun zouden zijn voor de negativiteit.

Afbeelding: Facebook

Wrede opmerkingen

“Mijn zoon begrijpt hier niets van en ik neem geen aanstoot aan deze wrede opmerkingen. Maar ik heb besloten om onze ervaring openbaar te maken. Overal waar ik ga, loop ik hand in hand met Tomás en we worden vaak onderworpen aan ongepaste opmerkingen die mijn ziel bedroeven”, zei de bedroefde vader. Hij voegde eraan toe: “Een samenleving die weigert te begrijpen dat er gezinnen zijn met deze moeilijkheden, gezinnen die behoefte hebben aan openbare ruimtes zodat kinderen de echte wereld onder ogen kunnen zien en niet beperkt zijn tot vier muren, is een samenleving zonder hart”.

Danny zegt dat hij altijd de hand van zijn zoon zal vasthouden, maar vreest voor wat er zal gebeuren als de jongen alleen is. “Mijn angst is, en zal altijd zo zijn, niet te weten wat er met hem zal gebeuren als ik er niet meer ben. Ik zie een sombere toekomst, dus ik ben het die voor mijn engel, mijn Tomás, moet zorgen”, aldus Danny. Mensen met autisme ervaren de wereld, anderen en zichzelf anders dan mensen zonder autisme. Autisme komt in veel en verschillende variaties voor. Met meer begrip van de omgeving en de juiste begeleiding kunnen veel mensen met autisme naar school, werken, relaties met anderen onderhouden en daardoor een zinvolle rol in de samenleving hebben.

Afbeelding: Facebook

Bron: Curioctopus

Beeld: Facebook @Pinter Danny Valdebenito

Vriend door vriendin op de korrel genomen voor zijn kleine aubergine

Vriend door vriendin op de korrel genomen voor zijn kleine aubergine

Deze mannen zijn de levende Ken poppen van social media