in

Nieuwe beelden tonen doodsbange passagiers in vliegtuig dat landde zonder voorste landingsgestel

landingsgestel
Beeld: YouTube @ABC News

Minder dan 24 uur nadat een vliegtuig moest landen zonder voorste landingsgestel, zijn er nieuwe beelden van het incident opgedoken.

Landen zonder voorste landingsgestel

Het Delta-vliegtuig was onderweg van Atlanta naar Charlotte Douglas International Airport, toen de twee piloten een noodsituatie aan boord moesten afkondigen. Hoewel ze de wonderbaarlijke landing op woensdagochtend (28 juni) maakten, toont een nieuwe video, die werd geüpload naar WCNC Charlotte’s Instagram pagina, doodsbange passagiers die zich schrap zetten voor de botsing.

In de korte clip, gekend door iemand aan boord, is te zien hoe het vliegtuig over het vliegveld van North Carolina vliegt en zijn laatste afdaling maakt. Terwijl de camera door de cabine scrollt, hebben de passagiers hun handen op de hoofdsteunen voor zich geplaatst. Ze proberen namelijk hun gezichten te bedekken terwijl ze in de schrap houding zitten. Ondanks ze midden in een noodsituatie zaten, hoor je de persoon die opneemt rustig uitleggen dat ze de instellingen van hun cameratelefoon proberen aan te passen voordat we hun schok horen over de verrassend soepele landing. “Dat was helemaal niet slecht”, zeggen ze, voordat een ander vraagt ‘waar is het stuur’. “Ik weet het niet”, antwoorden ze.

Duikvlucht

Nog verontrustender was dat het hele voorste landingsgestel van het vliegtuig niet openging bij de landing. Het kwam hierdoor terecht in een duikvlucht op baan 36. De passagiers werden op de hoogte gebracht van de situatie. Stewardessen brachten de passagiers op de hoogte van de situatie en volgens ABC News zeiden de passagiers dat de landing ‘soepel’ verliep, ook al waren ze gewaarschuwd zich schrap te zetten voor een ‘ruwe landing’. Op dat moment waren er twee piloten, 96 passagiers en drie stewards aan boord. Maar verbazingwekkend genoeg werden er geen gewonden gemeld.

Na de landing zei Charlotte Douglas International Airport (CLT): “[De landingsbaan] is gesloten na een mechanisch probleem met Delta Air Lines… Het vliegveld werkt eraan om het vliegtuig te verwijderen en de landingsbaan te heropenen.” Delta deelde later een verklaring met UNILAD, waarin stond: “Niets is belangrijker dan de veiligheid van onze klanten en mensen. “Hoewel dit een zeldzaam voorval is, trainen de Delta-bemanningen uitgebreid om vele scenario’s veilig te doorlopen en vlucht 1092 is veilig geland zonder gerapporteerde verwondingen. “We bieden onze klanten onze excuses aan voor hun ervaring.”

In een tweet met een update zei de luchthaven van CLT: “Baan 18R/36L is momenteel gesloten na een mechanisch probleem met Delta Air Lines. Er zijn geen gewonden gemeld. Passagiers zijn teruggekeerd naar de terminal. Het vliegveld werkt eraan om het vliegtuig te verwijderen en de landingsbaan te heropenen.” Later bevestigden ze dat het vliegtuig ‘verwijderd’ was van de baan en dat de inspectie ‘voltooid’ was en dat de baan heropend was.

Bron: Unilad

stomme

Gepensioneerde zit vast in eigen huis nadat ‘stomme’ bezorger pakket onder deurklink had gepropt

onlyfans-model

Mannen leggen uit hoe het is om getrouwd te zijn met een OnlyFans-model