in

Veganistische huisbaas accepteert alleen huurders die geen vlees of vis bereiden: “Bijpassend in het gebouw is vereist”

vlees
Beeld: Pexels

Een verhuurder uit New York maakt het moeilijker voor inwoners door het verbieden van vlees en visbereiding in appartementen.

Geen vlees of vis

In de huidige krappe huizenmarkt maakt een verhuurder uit New York het nog moeilijker voor de inwoners. In zijn appartementen is het niet toegestaan om vlees of vis te bereiden. De flats in Brooklyn leken op het eerste gezicht redelijk, met twee eenkamerwoningen op een volledige verdieping voor respectievelijk $4.500 en $5.750 per maand. Tijdens de open dag trokken volgens The New York Times tal van geïnteresseerden.

“Niet alleen voor vegetariërs” De veganistische huisbaas had slechts één extra eis: de huurders mogen geen vlees of vis bereiden in het gebouw. Makelaar Andrea Kelly benadrukt dat hij geen vlees- of viseters weigert, maar alleen het koken met deze ingrediënten verbiedt. Met andere woorden, het bestellen van sushi of pizza is volledig toegestaan, maar het bereiden van zalm of kip is niet toegestaan. “De eigenaar wil niet alleen aan vegetariërs verhuren, maar hij woont ook in het gebouw en wil niet dat de geur van vlees omhoog komt,” vertelde de makelaar aan een potentiële huurder.

Geen discriminatie

Veganistische mede-eigenaar van het gebouw legt uit dat de regel al sinds de aankoop van het pand in 2007 wordt gehanteerd: “Dit is geen discriminatie, je moet gewoon bij het gebouw passen.” Juridische aspecten Is het wettelijk toegestaan om mensen te weigeren op basis van hun eetgewoonten? Verhuurders mogen geen rekening houden met kenmerken zoals leeftijd, ras, gezinssituatie, baan of seksuele geaardheid. Een voorkeur voor hamburgers valt niet onder deze beschermde categorieën. Net zoals verhuurders die roken verbieden, maakt deze huisbaas gebruik van de benadering “toegestaan tenzij specifiek verboden”. De enige manier waarop vleeseters dit kunnen betwisten, is als ze kunnen aantonen dat ze om medische redenen vlees moeten eten.

Bron: Zita

winkelen

Oplichting van moeder met €180.000 ontdekt na €37 winkelen bij B&Q

zorgverlener

“Zorgverlener betrokken bij ongepast gedrag met patiënt op parkeerplaats: verlaat de plaats nadat de patiënt onverwachts overlijdt”