in

Toerist probeert kangoeroe in het wild te aaien en moet rennen voor haar leven

Kangoeroe

Een rustende kangoeroe heeft een toerist aangevallen nadat de vrouw het dier probeerde te aaien terwijl ze op vakantie was in Australië.

Kangoeroe valt toerist aan

Shakila verbleef in ‘Kangaroo Valley’ een stadje ongeveer 160 km ten zuidwesten van Sydney, toen ze een groep wilde kangoeroes het gras zag. Op beelden is het moment te zien dat Shakila een schijnbaar verlegen kangoeroe naderd in een poging deze te aaien.

Te zien is hoe het dier Shakila in het vizier krijgt en zich schrap zet. Dit zorgde ervoor dat zij het op een rennen moest zetten om te ontsnappen aan wat zou volgen. “Ze struikelde en miste net de klauwen van de kangoeroe.” Rapporteert een vriendin van de vrouw. Gelukkig verloor de kangoeroe snel zijn interesse en stuiterde weg, waardoor Shakila tijd had om weg te komen.

Krachtige dieren

Het incident komt slechts drie maanden na de tweede dodelijke kangoeroe-aanval in Australië in 100 jaar. Peter Eades, een 77-jarige man uit West-Australië, werd in september gedood door zijn huisdier kangoeroe. Hulpverleners werden gedwongen om de driejarige reu na de aanval neer te schieten, omdat dit verhinderde dat ambulancepersoneel meneer Eades, die ernstig gewond raakte, kon bereiken.

Kangoeroes worden meestal als ongevaarlijk beschouwd, zolang ze met rust worden gelaten. Het milieu departement van Queensland zegt: “Zowel mannelijke als vrouwelijke kangoeroes zijn grote, krachtige, wilde dieren die in staat zijn om mensen letsel toe te brengen en ze moeten met gepast respect en voorzichtigheid worden behandeld.” Het is dus sowieso geen aanrader om wilde kangoeroes te benaderen of te aaien.

Bron: Ladbible

Beeld: YouTube

Priester

Priester beschuldigd van het misbruiken van zijn positie: “nodigde non uit om trio te doen”

De sterkste jongen ter wereld, kleine Hercules heeft na 22 jaar een heel ander leven

De sterkste jongen ter wereld heeft na 22 jaar een heel ander leven