in

Tips om een oplichter te herkennen op Marktplaats!

Beeld: YouTube @ NPO 3 TV

Helaas zijn er rare gasten die rondlopen met snode plannen om, middels het oplichten, geld van mensen af te troggelen. Denk hierbij aan een situatie waarbij je netjes betaald hebt voor een dienst of een product, maar niets voor terug in de plaats hebt ontvangen. Als dat het geval is, is de kans groot dat je in de val ben gelopen van een oplichter. En vaak proberen ze online hun slag te slaan.

Oplichter misbruik verzendlabel

Een veel misbruikte methode van oplichters is de verzendlabel. Op een sluwe manier probeert de oplichter je ertoe te bewegen om een verzendlabel te kopen via PostNL. Dit om de zekerheid te hebben dat je zijn product of dienst daadwerkelijk zal aanschaffen. Er wordt je een link gestuurd waarbij zijn gegevens al zijn ingevuld. Hier is waar je voorzichtig moet zijn, omdat het in de meeste gevallen gaat om een link met een nepsite. Als je je gegevens invult om je verzendlabel te ‘kopen’, dan leg je deze in de handen van de oplichters. Het gevolg: Je bent een paar duizenden euro’s lichter geworden!

YouTube @ NPO 3 TV

Identiteitsfraude

Identiteitsfraude is ook een van de methode die oplichters gebruiken om hun doel te bereiken. Zogenaamd wordt er je gevraag om een kopie van je ID op te sturen. De reden die ze hiervoor geven is dat ze graag willen weten met wie ze te maken hebben. Om je gerust te stellen sturen ze je een kopie van hun ID. Trap zeker niet hierin want het gaat in de meeste gevallen om een nep ID. Nadat ze een kopie van je ID hebben ontvangen gaan ze op jouw naam goederen en diensten aanschaffen. Maar ook verregaande handelingen zoals het openen van een bankrekening met jouw ID kunnen ze voor elkaar krijgen. Een kopie van je ID mag je nimmer sturen zonder het vertrouwen het veilig is.

Bron: nu.nl

Beeld: YouTube @ NPO 3 TV

Vader schiet ex-vriend van zijn dochter: lacht tijdens politieverhoor

Man die 20 minuten schijndood was verteld wat hij gezien heeft en hoe het zijn leven heeft veranderd

Man die 20 minuten schijndood was verteld wat hij gezien heeft en hoe het zijn leven heeft veranderd