in

Lumigrids projecteert laser raster voor fiets: biedt fietsers s’avonds meer veiligheid op

Optimale fietsverlichting is een must voor iedereen die s’avonds veilig op de fiets wil zitten. In China hebben ze hiervoor de gadget van de toekomst bedacht: Lumigrids.

Laser raster voor fiets

De uitvinding projecteert een raster op het wegdek voor de fiets. Hiermee zijn hobbels en gaten in de weg beter zichtbaar en kun je ze gemakkelijker ontwijken. Lumigrids is gemaakt door een team van Chinese onderzoekers van de afdeling Industriële Ontwerpen aan de Universiteit van Sichuan. Het won in 2012 zelfs een Red Dot-ontwerpprijs.

Zij beweren dat het een verbetering is ten opzichte van gewone fietslampen die schaduwen werpen over richels, hobbels en gaten. Waardoor het moeilijker wordt voor de fietser om het terrein voor zich in te schatten. Door het raster systeem wordt het veel gemakkelijker om het wegdek te identificeren en diepte in te schatten.

Aandrijving

Het LED-projectie raster wordt aangedreven door een interne batterij, die kan worden gebruikt in combinatie met een systeem. En dit systeem laadt de batterij op terwijl er gefietst wordt, met zogeheten kinetische energie. De instellingen kunnen gewijzigd worden om een groter of kleiner raster te projecteren. Maar het beschikt ook het gadget over een kleine raster voor gebruik door één fiets bij lagere snelheden. En verder ook een raster voor gebruik met meerdere fietsers. Voor nu is het wachten of de uitvinding op de markt komt gezien het nu nog om een concept gaat.

Bron: Odditymall

Beeld: Youtube @VowMart

Officiële trailer voor Pinocchio live action-remake gelanceerd

Reisorganisatie biedt vliegtickets voor wereldreis aan voor €1000