in

TikTok ‘Psycholoog’ bekritiseerd voor het geven van ‘giftig’ advies

TikTok 'Psycholoog' bekritiseerd voor het geven van 'giftig' advies in een reeks video's
Beeld: TikTok @ madellinnee

Een zelfverklaarde TikTok ‘psycholoog’ heeft nogal wat steun gekregen voor een deel van het relatieadvies dat ze naar haar volgers heeft verzonden. Hoewel sommige mensen het eens zijn met veel van de dingen die ze zegt, hebben anderen bepaalde aspecten van haar dating- en relatiefilosofie als ‘giftig’ beschreven, met name haar opvattingen over het krijgen van kinderen.

‘Giftig’ advies in een reeks video’s

De virale video, die meer dan 800.000 keer is bekeken, werd gedeeld door een vrouw genaamd Madeline, die een hoop regels – 48 om precies te zijn – aanbood aan haar 25.000 volgers. Sommige zijn goed gevallen, maar andere zijn als ‘problematisch’ en ‘giftig’ afgedaan. Neem regel 28, waarin staat: “Laat hem denken dat je geobsedeerd bent door hem, zodat wanneer je onthecht hij het mist en geobsedeerd raakt door jou.” Dat klinkt helemaal niet gezond. Waar de wenkbrauwen echt beginnen te fronsen is bij regel nummer 38. Deze gaat als volgt: “Het is oké om liefdesverdriet te hebben … sommige meisjes blijven met kinderen achter.”

@madellinnee starting with the emojis 🫠 #fyp #toxicity #redflags #dating #toxic #viral ♬ super freaky girl x luxurious – xxtristanxo

Ze werd bekritiseerd

Yikes, dat zal niet goed vallen bij de ouders van internet. Een persoon merkte op: “We blijven niet achter met kinderen, we hebben een prioriteit om ervoor te zorgen dat kinderen worden verzorgd en gelukkig en veilig zijn”. Een ander zei: “Nee, hij is er kapot van en ik heb onze prachtige kinderen bij me.” Een derde zei: “Vind je dat grappig? Alleenstaande moeders belachelijk maken? Is dat een grap?” De reactie op die specifieke opmerking zorgde ervoor dat Madeline haar statement nader moest uitleggen. Dit zei ze door aan te geven dat ze jonge meisjes bewuster wil maken om voorzichtig te zijn, wanneer ze in een relatie stappen. Advies geven is mooi, maar iemand die de nodige kennis niet heeft om zulks te doen merk je meteen op.

Bron: unilad

Beeld: TikTok @ madellinnee

TikTok'er wakkert debat aan na bereidheid gesteriliseerd te worden op 22-Jarige leeftijd

TikTokker wakkert debat aan na bereidheid gesteriliseerd te worden op 22-Jarige leeftijd

Vrouw die baby kreeg met 40 jaar oudere seriemoordenaar geef niets om zijn verleden