in

Tiener werd per ongeluk multimiljonair na het vinden van 8,9 miljoen euro op zijn bankrekening

bankrekening
Beeld: Pexels

Een tiener werd van de ene op de andere dag per ongeluk miljonair toen hij wakker werd en meer dan 8 miljoen euro op zijn bankrekening zag staan.

8,9 miljoen euro op bankrekening

Het klinkt als iets dat helemaal aan het begin van een komische dramafilm zou kunnen gebeuren, vlak voor het gedeelte waarin hij al het geld verliest voordat hij leert dat het niet echt geld is dat ons gelukkig maakt, maar de vrienden en herinneringen die we onderweg maken. Dit is echter geen schlemielige Britse lowbudgetfilm, dit is echt gebeurd met een echt persoon. Die persoon was de 18-jarige Dane Gillespie. De tiener werd wakker en controleerde zijn bankrekening en ontdekte dat er – zonder dat hij het wist – 8,9 miljoen pond op stond. Wat zou je op die leeftijd met zoveel geld doen?

Als je antwoordt ‘meteen naar de kroeg’, dan ben je daar bijna zeker niet de enige in. Gelukkig deed Dane niets overhaast of doms. Dat komt omdat er – zoals voor alles in deze ellendige ‘echte’ wereld – eigenlijk een saaie en redelijke verklaring voor dit alles is. Het was gewoon een vergissing. Zie je, Dane had onlangs een cheque van zijn oma gestort bij Nationwide building Society. Die cheque was voor £8,900, wat voor een 18-jarige nog steeds heel veel geld is. Maar toen de cheque eenmaal op de bank was gestort, had de building society de gegevens verkeerd gelezen en in plaats van £8.900, betaalden ze 1000 keer dat bedrag, waarbij waarschijnlijk een paar cijfers achter de komma een beetje in de war waren geraakt.

Scrrenshots

Nadat Dane zich realiseerde wat er was gebeurd, deelde hij een screenshot van zijn banksaldo met zijn moeder Caroline. Ze was uiteraard verbijsterd. “We konden het niet geloven. Mijn zoon dacht een paar uur lang dat hij miljonair was,” legde ze uit. “Er stond woensdagochtend 8,9 miljoen pond op zijn rekening. “Het is maar goed dat hij het ons heeft verteld en het niet allemaal heeft opgeblazen. Dat is het zeker – hij had het waarschijnlijk alleen maar hoeven terugbetalen. Caroline vervolgde: “Ik zei tegen hem: ‘Die cheque moet worden verrekend in uw spaargeld’, en hij zei: ‘Juist’. “De volgende minuut stuurde mijn man me een bericht met de foto van zijn bankrekeninggegevens. “Hij zei tegen me: ‘Ik ga een Porsche bestellen’, en ik zei: ‘Doe niet zo gek, dat is niet ons geld, we moeten dit oplossen’.”

Uiteindelijk had Nationwide hun fout snel door en werd het saldo van de rekening hersteld tot wat het zou moeten zijn. Toch moet het leuk zijn om te kunnen zeggen dat je voor één dag multimiljonair was, toch? Caroline zei: “Zo was het een paar uur lang, “Voor een 18-jarige die voor een dag miljonair is, kan hij het gewoon niet geloven. “Hij wilde alleen maar uitgeven, maar als je dat doet, moet je het terugbetalen. “Hij dacht dat al zijn verjaardagen vanmorgen tegelijk kwamen.

Bron: Ladbible

vaderdag

Vader geschokt door ‘walgelijk’ cadeau dat zijn zesjarige dochter maakte voor Vaderdag

vlucht

Koppel van vlucht getrapt nadat passagiers klaagden over hun lichaamsgeur