in

’s Werelds meest geavanceerde humanoïde robot probeert een kat te tekenen en laat mensen geschokt achter

humanoïde
Beeld: YouTube The Independent

AI komt eraan en er is niet echt veel wat we eraan kunnen doen. En als jij een van de velen bent die denkt dat ‘we veilig zijn, heb je het helemaal mis.

Meest geavanceerde humanoïde

Degenen onder jullie die op de hoogte zijn gebleven van de snelle vooruitgang in wetenschap en technologie zullen ongetwijfeld Ameca zijn tegengekomen, waarvan wordt aangenomen dat het ’s werelds meest geavanceerde humanoïde’ is. De afgelopen maanden hebben we haar/het zien spreken in verschillende talen en helder zien spreken over het concept van een ‘nachtmerrie’ AI-scenario. En nu heeft ze haar artistieke vaardigheden op de proef gesteld.

Ik bedoel, voordat ik verder ga, je weet hoe dit gaat aflopen, dus als je in de kunst zit, zou ik maar snel naar LinkedIn gaan en op zoek gaan naar een nieuwe baan. In een video die werd gedeeld op het YouTube-kanaal van Engineered Arts, krijgt Ameca een markeerstift en wordt vervolgens gevraagd om te tekenen wat zij ‘denkt’ dat een ‘schattig uitziende’ kat is. Terwijl ze aan de slag gaat, zegt de bot dat ze denkt dat er ‘iets speciaals is aan katten’. “Ze lijken altijd precies te weten wat we nodig hebben”, zegt ze in de video. “Of het nu een knuffel is als we ons down voelen of een speelse krab achter de oren als we een oppepper nodig hebben, ze zijn er altijd voor ons.” In minder dan een minuut is Ameca klaar met haar doek en vraagt: “Hoe is dat?”

Schetsmatig

Als een onderzoeker echter beweert dat het ‘een beetje schetsmatig’ is, antwoordt Ameca: “Als je mijn kunst niet mooi vindt, begrijp je waarschijnlijk gewoon niets van kunst.” De robot gebruikte software genaamd Stable Diffision om de tekening te maken. Ameca legt uit hoe dat in zijn werk gaat: “Ik genereer mijn tekenafbeelding via het open source neurale netwerkproject Stable Diffusion. Van daaruit zijn de trajecten van de tekening beschikbaar en dan skeletiseer ik het beeld en vectoriseer het. “Daarna plan ik het traject en voer het uit om de afbeelding op mijn canvas te tekenen.”

Het is begrijpelijk dat degenen die de beelden hebben gezien weggeblazen zijn door de vaardigheden van de AI bot. “De manier waarop ze de streken tekent is heel verfijnd, alsof ze de stift na elke streek voorzichtig optilt als een echte schetskunstenaar,” schreef een gebruiker. “Supergaaf dat kleine detail.” Een ander merkte op: “Ameca is geweldig. Ik kan voelen dat aspecten van haar de Garland-test doorstaan (begrijpen dat ze een robot is, maar toch het gevoel hebben dat ze een bewust persoon is). Het is heel toepasselijk dat Ameca’s tekening kinderlijk is, aangezien ze de eerste stappen zijn op weg naar AGI.” Terwijl iemand anders zei: “Beter dan elke kat die ik ooit heb getekend. Dit is echt geweldig spul!”

Bron: Unilad

skateboarder

13-jarige skateboarder wordt eerste vrouw in de geschiedenis die 720 landt

Toekomstige dochters

Deze 3 jongens stellen opmerkelijk datingverbod voor toekomstige dochters